Ingiltere'de Daha Güçlü Ekonomi Için Vergi Indirimine Gidildi

Ingiltere Ekonomi Bakani Rishi Sunak, ülke ekonomisinin Covid-19 pandemisi sonrasinda güçlendirilmesi için bir dizi vergi indirimi uygulanacagini açikladi.

Ingiltere'de Daha Güçlü Ekonomi Için Vergi Indirimine Gidildi
Ingiltere Ekonomi Bakani Rishi Sunak, Avam Kamarasi’nda korona virüs pandemisi sonrasi Ingiltere ekonomisinin yeniden güçlendirilmesine yönelik planlarini açikladi.

Sunak, devam eden Covid-19 pandemisi ve artan enflasyon nedeniyle önümüzdeki aylarin "zorlu" olacagi konusunda uyarida bulunurken, Ingiltere halkina yasam maliyetleri konusunda yardimci olmak üzere bir dizi vergi indirimi ve yardimlari artirdigini ifade etti.

Sunak, korona virüs krizinden sonra "Ingiliz halki için daha güçlü bir ekonomi" insa edilecegine dair söz verdi.

Düsük gelirli ailelere yilda fazladan bin pound verilecek

Bir dizi vergi degisikligini ve yardimlari duyuran Ekonomi Bakani Sunak, Evrensel Kredi faiz oraninin yüzde 63’ten yüzde 55’e indirilecegini açiklayarak, düsük gelirli ailelere yilda fazladan bin pound verilecegini aktardi. Sunak, ayrica alkol vergilerinde düsüs yapilacagini, Ingiltere, Iskoçya, Galler ve Kuzey Irlanda arasindaki iç hat uçuslari için daha düsük bir vergi uygulanacagini açikladi.



Yakit vergisinde planlanan artisi iptal edildi

Sunak, Birlesik Krallik’ta benzin fiyatlarinin rekor seviyeye ulasmasi nedeniyle yakit vergisinde planlanan artisi iptal ederken, perakende, konaklama ve eglence sektörlerindeki isletmeler için vergilerde yeni yil boyunca yüzde 50’lik bir indirim saglanacagini aktardi. 2024 yilina kadar parlamentodaki her bir departmanin harcamalarinda artis yapilabilmesi adina 150 milyar poundluk artis saglanacagini söyleyen Sunak, Ingiltere’deki okullarda ögrenci basina düsen fonlarin da artirilacagini belirtti.



Mahkemelerde yogunlugun azaltilmasi için 500 milyon pound

Mahkemelerdeki yigilmalarin azaltmasi için 500 milyon pound, mahkemeler, hapishaneler ve denetimli serbestlik hizmetleri için fazladan 2.2 milyar pound saglanacagini ifade etti.



Asgari saatlik ücret 8,91’den 9,50 pounda yükseltildi

Sunak bütçe duyurusu öncesinde, ülkedeki asgari ücretin saatte 8,91’den 9,50 pounda yükseltildigini duyurmustu. Küresel bir ekonomik belirsizligin arttigi bir dönemde, enflasyon oranlarinin da yükselmesini bekledigini söyleyen Sunak, Bütçe Sorumlulugu Ofisi’nin (OBR) gelecek yil enflasyon oraninin ortalama yüzde 4 olmasini bekledigini ifade etti.

Sunak, Bütçe Sorumlulugu Ofisinin (OBR) Ingiltere’nin Covid-19 pandemisinden sonraki ekonomik toparlanmasinin düsünülenden "daha hizli" olmasini bekledigini belirtti.

Kaynak: İHA