Ersan Saner Açiklamasi 'Komplocularin, Yalancilarin Siyasetimizden Temizlenmesi Için Gereken Neyse Yapacagim'

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Baskani ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakani Hamza Ersan Saner, hakkinda sosyal medyada yayinlanan videoya iliskin açiklama yapan UBP’li vekil ve Genel Baskan adayi Faiz Sucuoglu’nun yalan söyledigini savunarak, “Komplocularin, yalancilarin siyasetimizden temizlenmesi için gereken neyse yapacagim” dedi.

Ersan Saner Açiklamasi 'Komplocularin, Yalancilarin Siyasetimizden Temizlenmesi Için Gereken Neyse Yapacagim'
KKTC Basbakani ve UBP Genel Baskani Ersan Saner, 13 Ekim’de Meclis’te yasanan nisap sorunu, hükümet ortagi iki partide yasanan gelismeler ve hükümet içinde ortaya çikan bazi sorunlar nedeniyle Cumhurbaskani Ersin Tatar’a UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin istifasini sunmustu. Istifasinin ardindan Saner hakkinda sosyal medyada skandal bir video yayinlanmisti.

Videonun yayinlanmasinin ardindan Saner, UBP Genel Baskanligindan istifa etmis ve bu hafta sonu yapilacak olan UBP Genel Baskan seçimlerinden de adayligini geri çekmisti. Saner, hakkinda yayinlanan video ile ilgili olarak UBP’li vekil ve Genel Baskan adayi Faiz Sucuoglu’nun olayin merkezinde yer alan isim oldugunu iddia etti.

Saner, “Sahsima UBP Genel Baskanligi’ni kazanma ihtimalim yüksektir diye düzenlenen gayri ahlaki komplonun merkezinde oldugu mahkemede avukatlar tarafindan ortaya konulanlarda açikça görülen Faiz Sucuoglu benim dün kendisi ile hukuki mücadele yapmak üzere adayliktan çekildigimi açikladiktan sonra suçlulugun telasi ile kaleme sarildi” dedi.



“KOMPLOCULARIN, YALANCILARIN SIYASETIMIZDEN TEMIZLENMESI IÇIN GEREKEN NEYSE YAPACAGIM”

Sucuoglu ile hukuki mücadelesini sonuna kadar devam ettirecegini vurgulayan Saner, “Komplocularin, yalancilarin siyasetimizden temizlenmesi adaletin yerini bulmasi için gereken neyse yapacagim. Kendi Parti Genel Baskani’na özel hayatin gizliligini ihlal ederek, ailesini hiç düsünmeden bel alti vurmak için çesitli tezgahlar içine giren Sucuoglu’nun ne UBP’ye ne de ülkeye yarar saglayamayacagi kesindir” dedi.



“ISIN IÇINDE FAIZ SUCUOGLU’NUN SÖZÜNDEN ÇIKMAYAN, KENDISI ILE YAKIN ÇALISAN INSANLAR VARDIR”

Sucuoglu’nun hiç çekinmeden yalan söyledigini aktaran Saner, “Bir dedigi digerini tutmayan Sucuoglu, söz konusu kurgu videoda yer alan kadinla önce görüsmedim dedi ancak kadinin mahkemede söylediklerinden sonra görüstügünü kabul etti. Isin püf noktasi budur. Isin içinde Faiz Sucuoglu’nun sözünden çikmayan, kendisi ile yakin çalisan insanlar vardir” dedi.

Saner, “Sucuoglu, bana, ‘Sen polise neden basvurmadin’ diye soruyor. Belli ki gözü karardigindan gerçekleri görmekte zorlaniyor. Ben olay meydana geldikten hemen sonra avukatlarimla gerekli degerlendirmeleri yaptim ve polise basvurdum. Ilk ifademden sonra bana ulasan ek bilgileri de polise aktardim. Olayin arkasinda kesinlikle Faiz Sucuoglu ve ekibinden insanlar vardir. Kamuoyuna dün yapmis oldugum açiklamada, adaletin dogru tecellisi adina bir mücadele verecegimi ve bu nedenle de hiçbir makama talip olmayacagimi söyledim” ifadelerini kullandi.

“FAIZ SUCUOGLU IFADE VERMELI”

Polise gerekli ifadeleri verdigini aktaran Saner, “Polise ifade vermesi gereken kim varsa, polis tarafindan davet edilmekte ve ifadeleri alinmaktadir. Dün yapmis oldugum açiklamada, sahsima yönelik kisilik katliamina dönen operasyonun merkezinde Sayin Faiz Sucuoglu’nun oldugunu vurguladim. Bunda da israrli olmaya ve hukuk temelli mücadelemde gerekli davalarin açilmasi için adim atmakta oldugumun bilinmesini isterim” dedi.

Saner, “Ifade vermesi gereken isimlerden biri de, organize bir sekilde isin içerisinde yer alan kisilerle direk temasi olan, yemek yedigini itiraf eden Sayin Faiz Sucuoglu’dur” ifadelerini kullandi.

“HIÇBIRIMIZ DOKUNULMAZLIGIMIZIN ARKASINA SAKLANMA SORUMSUZLUGUNU SERGILEMEMELIYIZ”

“Adaletin tecelli etmesi adina, Sayin Sucuoglu vakit kaybetmeden gidip ifadesini vermelidir” diyen Saner, “Bu yönde yapilan çagrilara, ‘Kurultay sonrasi ifade verecegim’ seklinde yaklasimi dogru degildir. Milletvekili olarak adaletin tecelli etmesine katki saglamasi, bu topluma ve partimize bir borçtur. Bu noktada hiçbirimiz dokunulmazligimizin arkasina saklanma sorumsuzlugunu sergilememeliyiz. Bu adli makamlara da ciddi bir saygisizliktir” ifadelerini kullandi.

“BEN, KENDISININ BU KOMPLODA AKTIF BIR SEKILDE YER ALDIGINI BILIYORUM”

Saner, “Neden kurultay sonrasi? Bunu da açiklamak zorundadir. Kamuoyu önünde bir kez daha kendisini sorumlu davranmaya, adalete yardimci olmaya, toplumsal sorumlulugunu yerine getirmeye davet ederim. Bu ifade, ayni zamanda iddia ettigi gibi dogruysa, kendi suçsuzlugu için de önemlidir. Ben, kendisinin bu komploda aktif bir sekilde yer aldigini biliyorum, adalet kavgami da her türlü makamdan bagimsiz olarak sürdürmeye devam edecegim” dedi.



“ORTADA SADECE BANA SAHSIMA YÖNELIK KIRLI BIR TEZGAH DEGIL, AILEMI, UBP’YI, ÜLKEMIZI OLUMSUZ SEKILDE ETKILEYEN ÇIRKIN BIR DAVRANIS VARDIR”

Saner, “Ortada sadece bana sahsima yönelik kirli bir tezgah degil, ailemi, UBP’yi, ülkemizi olumsuz sekilde etkileyen çirkin bir davranis vardir. Bu ülke ve UBP bunu degerlendirecektir. Inaniyorum ki bu noktada herkes böylesi bir davranisin bir daha tekrarlanmamasi için gereken saygin durusu ve kararliligi ortaya koyacaktir” ifadelerini kullandi.

(Emir Abdurrahman Bulut/IHA)
Kaynak: İHA