Beyoglu Belediyesi Istiklal Sanat Galerisi, Istiklal Caddesi'nde Açildi

Galeride sanatseverlerin begenisine sunulan 'Sifa Veren SanatEbru' sergisinde, Hikmet Barutçugil ve Rusya cografyasindan 5 sanatçinin eserleri yer aldi Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz: 'Türk ve Rus toplumlari ikisi de kadim kültüre önem veren, kendi geleneklerine önem veren halklara sahip. Onlarla birlikte yaptigimiz her çalismada daha fazla ortakliklarimiz oldugunu görüyoruz' Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz: 'AKM artik bizim bulusma noktamiz, bütünlesme noktamiz'

Beyoglu Belediyesi Istiklal Sanat Galerisi, "Sifa Veren Sanat-Ebru" sergisiyle sanatseverlere kapisini açti.

Sergide, ebru sanatçisi Hikmet Barutçugil ve Rusya cografyasindan 5 sanatçinin eserleri sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz'in ev sahipliginde gerçeklestirilen açilis törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Rusya Federasyonu Istanbul Baskonsolosu Andrey Burarov ve Istanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'in yani sira çok sayida Türk ve Rus sanatsever katildi.

Açilista konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Yavuz, Istanbul ve Beyoglu adina heyecanli ve tarihi günlere sahitlik edildigine dikkati çekerek, "Cumhuriyet Bayramimizda muhtesem Atatürk Kültür Merkezi'mizin açilisini Sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan gerçeklestirecegiz. Inanin her gün çok güzel mesajlar aliyoruz." ifadelerini kullandi.

Yavuz, AKM'nin açilisiyla birlikte Istanbul'a yeni bir festival de kazandirdigina deginerek, "Beyoglu Kültür Yolu Festivaliyle 64 ayri noktada 14 Kasim'a kadar insanlar Beyoglu'nda dolasirken hayatin her alaninda sanatla bir araya gelecekler." dedi.

Galerinin, usta sanatçi Hikmet Barutçugil'in eserleriyle açiliyor olmasinin önemli oldugunu vurgulayan Yavuz, "Türk ve Rus toplumlari ikisi de kadim kültüre önem veren, kendi geleneklerine önem veren halklara sahip. Onlarla birlikte yaptigimiz her çalismada daha fazla ortakliklarimiz oldugunu görüyoruz." diye konustu.

Haydar Ali Yildiz da Türklerin büyük bir medeniyetin mensuplari olduguna dikkati çekerek, kültür ve sanatta bu medeniyetin degerlerini yasatiyor olmaktan onur duyduklarini ifade etti.

Bu galerinin açilisiyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in kültür sanat vizyonunu takip ettiklerinden bahseden Yildiz, "'Istanbul'a, Beyoglu'na kültür ve sanati getirecegiz' diyenlere en güzel cevabi Istiklal Caddesi'nde böyle bir sanat galerisiyle göstermis oluyoruz. Bir 29 Ekim'de, bir Cumhuriyet Bayrami'nda AKM'nin açilisiyla Beyoglu'na sanatin nasil geldigini bir kez daha herkesi sahit kilarak gösterecegiz." dedi.

Yildiz, açilisiyla birlikte tüm sanatseverleri artik AKM'ye davet ettigini söyleyerek, "AKM artik bizim bulusma noktamiz, bütünlesme noktamiz." diye konustu.

Rusya Federasyonu Istanbul Baskonsolosu Burarov da Baskonsolosluk ile galerinin komsu olduklarini belirterek, yapilan ilk serginin Türk-Rus sanatçilarin ortak sergisi olmasinin manidar oldugunu ifade etti.

Hikmet Barutçugil ise serginin hikayesinin, atölyesini ziyaret eden 4 Rus ressamin ebru sanatindan etkilenmesiyle basladigini anlatarak, "Ebru üzerine resim yapmalarini istedim ve fikir çok begenildi. Böyle bir pandemi dönemine denk gelmesinden ötürü hanimefendiler 'ebru ile sifa bulduklarini' söyleyince, adini da 'Sifa Veren Sanat-Ebru' koyduk." degerlendirmesinde bulundu.

Serginin küratörü Aygül Okutan ise Beyoglu Belediyesinin bu sahane galerisinde sergi açiyor olmaktan onur duydugunu kaydederek, "Bizi böyle bir sergiye davet ettikleri için Hikmet Barutçugil ve Beyoglu Belediye Baskani'na sonsuz tesekkürler sunuyoruz." dedi.

Istiklal Caddesi'nde, yerel ve uluslararasi sergilerle kültürel etkinliklere ev sahipligi yapacak mekan, Beyoglu Kültür Yolu'nun önemli bir sanat duragi olacak.

Ebrunun, çagdas ve uluslararasi yorumlarinin izlenebilecegi, gelecek nesiller için ilham kaynagi olacak eserlerin yer aldigi sergi, Ocak sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA