AK Parti Emet Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi Yapildi

Kütahya’nin Emet ilçesinde, ’AK Parti Emet Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi’ gerçeklestirildi.

AK Parti Emet Ilçe Danisma Meclisi Toplantisi Yapildi
Emet Belediyesi Çok Amaçli Salonu’nda düzenlenen toplantiya, AK Parti Kütahya Il Baskani Sebahattin Ceyhun, Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, AK Parti Emet Ilçe Baskani Süleyman Ciner, Belediye Baskani Hüseyin Dogan, AK Parti Ilçe Kadin Kollari, Gençlik Kollari Baskanlari, yönetimleri, Il Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katildi.

Toplanti saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Toplantinin açis konusmasini yapan AK Parti Emet Ilçe Baskani Süleyman Ciner, pandemi sürecinde video konferansla yapilmak zorunda kalan toplantilarin bir daha yasanmamasi dilekleriyle ilçede yapilan çalismalar hakkinda bilgi verip, yeni beklentilerini ve hedeflerini aktardi.

Salgin sürecinde Emet Belediyesinin halkin ve esnafin yaninda yer alir çalisma ve projeler üretmesi, ayni zamanda yatirimlara devam etmesi sebebiyle Belediye Baskanligina, köylerde yatirimlarin hiz kesmeden devaminin saglanmasi adina Il Genel Meclisi Üyelerine tesekkür eden Baskan Ciner,” Maliyeti nedeniyle belki de Kütahya’mizin en büyük yatirimlarindan birisi olan 413 milyon TL ‘ye mal olan Sülfirik Asit Fabrikasi tamamlanmak üzeredir. 22 milyon TL’ye mal olan KYK yurdumuz bugün ögrencilerimizin hizmetine sunulmustur. Konutlasmada 195 TOKI evi ve toplamda iktidarimiz döneminde 975 aile ev sahibi yapilmistir. Egitimde 2002 den bu yana ilçe merkezimiz ve köylerimize 15 adet okul, yurt ve hizmet binasi yapilmis olup, bu senede IHL yurt binamiz yikilarak yenisinin yapimina baslanmistir. Yol konusunda bugün hamdolsun 20 dakikada Simav ilçemize ulasiyoruz. Gediz yolumuz ihale edilerek degerlendirme sürecine girdi. Çavdarhisar yolumuzda tüm köy baglantilari bypass edilerek hizla yapimi devam etmektedir. Tavsanli yolumuzu da iki güzergahtan iki farkli firma çalismalarini sürdürmektedir. Tavsanli yolumuzda en kisa sürede tamamlanacaktir” dedi.



“Emet’in su sorununu tarihe gömecegiz”

Alt yapi ve Sorgun Göledinden Emet’e su getirmenin oldukça mesakkatli bir çalismanin ürünü oldugunu söyleyen Baskan Ciner, ”Belediye Baskanimiz bunlari sizlere aktaracaktir. 140 milyon TL’yi bulan bu çalismalar birkaç aya ihale edilecek. Ancak 2,5 senedir plan proje finansman isleri o kadar siki takibimize ragmen uzun sürdü ki bizler bile kendimize özelestiri yapiyoruz. Ancak maliyeti yüksek bu projelerin buna bagli prosedürleri de agir oluyor. Sükür ki isin sonuna geldik. Hep birlikte yapim sürecinde sabirli olup, destek vererek Emet’in bu sorununu tarihe gömecegiz. 4 milyon TL’ye mal olan Emniyet hizmet binamiz tamamlandi. Eti Bor isletmemizce finansmani saglanan Gençlik Merkezimizde kisa sürede halkimizin hizmetine sunulacak” diye konustu.

Toplantida söz alan Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, göreve geldikleri günden itibaren hayata geçirdikleri çalismalari özetlerken yeni hedeflerini de katilimcilarla paylasti.

“Parti rozetimizi çikararak makama, bugünse takarak araniza geldik”

Belediye Baskani seçildikten sonra parti rozetini çikararak, herkesin belediye baskani olmaya ve adalete dikkat etmeye çalistiklarini belirten Baskan Dogan, ” Ancak bizler AK Partinin birer neferiyiz. Seçimden sonra AK parti rozetimizi çikarip Belediye Baskani rozetimizi takarak belediyeye geldik. Bugün bu salona ise, AK Parti rozetimizi takarak, sizlerin arasina geldik. Ilçemiz halkimiza sunabildigimiz hizmetleri partimiz vasitasiyla memleketimize kazandiriyoruz. Su sikintili pandemi sürecinde bile yatirimlarimiz asla durmadi. Hükümetimizin destekleri ile birçok projemizi hayata geçirirken birçogunu da baslama asamasina getirdik, çok sükür. Bunlari il ve ilçe teskilatlarimizla, hükümetimiz bakan ve milletvekilleri ile degerli bürokratlarimiza birlikte yaptik “dedi.



“Tüketen degil, üreten bir belediye anlayisiyla hizmetteyiz”

Baskan Dogan,” Halkimiza hizmet noktasinda öncelikle makine ve araç eksiklerimizi hizla tamamladik. 2.5 senede 10 yeni hizmet aracimizi halkimizin hizmetine sunduk. GES projesini, hibe destegi kazanan keçi sütünden peynir üretimi projesi ile üreten bir belediye olma yolunda baslangiçlari gerçeklestirdik. Kendi seramizi kurduk, kadin kooperatifimize maddi manevi daima destekler vererek, ilçe ekonomimize de katki saglamaya çalistik. Asli görevlerimiz içerisinde sehir oturma banklari, çöp konteyneri degisimleri, temizlik araçlari alimlari ile hizmet kalitemizi yukari çekmeye çalistik. Ücretsiz wifi noktalari, hanimlar lokali, iki fitnes salonu, çay bahçeleri, komsu hakki projeleri gibi sosyal projeler ile halkimizin yasam kalitelerini yükseltme ve sosyal yasam alanlarini genisletme adina çalismalar yaptik. Ilçe geneli agaçlandirma, yeni yollar açma, yol genisletme çalismalari yürütürken, üst yapi çalismalari, arazi varliklarimizi artirma çalismalari da yapildi" seklin konustu.



“Sokak hayvanlari için geçici barinak kurulacak”

Dogan,” Bir diger sorun ise sadece Emet’imizin degil tüm ülkemizin sorunu. Sokak hayvanlari. Bu konuda Emet Belediyesi olarak her türlü destegi veriyoruz. Sokak hayvanlarimiz beslenmesi, asilama ve küpe çalismalari yapiliyor. Simdide geçici barinak kurma adina Esentepe Çulluoluk mevkiinde 10 dönüm arazide hafriyat çalismalari tamamlandi. Bu alan, tel örgülerle çevrilerek, sokak dostlarimiz için barinaklar ve rehabilite merkezleri yapilacak. Sokak dostlarimizin sagligi kadar halkimizin güvenligi içinde bu alanda yapilacak çalismalari önemsiyoruz” diye konustu.

Emet Belediyesinin ekonomiden, yerel hizmetlere, ilçe halklarinin huzur ve refahi için hayata geçirilen projeler kadar gelecegi adina sekillendirilen projelerinde gerçeklesmesi için yogun çalismalarinin sürecegini ifade eden Belediye Baskani Hüseyin Dogan;” Bu hizmetlerimizin gerçeklesmesinde katkilarindan dolayi basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, ilgili bakanlik, Genel Müdürlüklerimize, AK Parti Il Ve Ilçe Teskilatlarimiza, AK Parti Kütahya Milletvekillerimize tesekkürlerimizi sunuyoruz. Allahin izniyle AK Parti hükümetimiz destekleri ile daha birçok hizmeti degerli Gazi Emet halkimiza kazandirmak için mesai gözetmeksizin çalismaya devam edecegiz “dedi.

Toplantida konusan AK Parti Il Baskani Sebahattin Ceyhun, yasanan pandemi sonrasi birçok Avrupa ülkesinde elektrik ve dogalgaz fiyatlarinin 3-4 kati artigina dikkat çekerek, ” Sadece ülkemizde ekonomik kriz yasaniyormus gibi algi yaratmaya çalisiyorlar. Bakiniz bu süreçte salginla mücadele için ülke olarak yaklasik 50 milyar dolar para harcadik. Ama Allah’a sükür bazi Avrupa ülkelerinde oldugu gibi fabrikalar falan kapanmadi. Ayakta kaldik. Biliyoruz sikinti var. Ama yine el ele vererek bu durumdan çikacak olan bizleriz. Bizler yaptik, bundan sonrada yine yaparsa AK Parti yapar”ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA