ABD Saglik Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Binasinda Bomba Alarmi

ABD’nin baskenti Washington DC’de Saglik ve Sosyal Hizmetler Bakanligi binasina yönelik bomba ihbari üzerine Capitol Polis ekipleri, komplekste arama baslatti.

ABD Saglik Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Binasinda Bomba Alarmi
ABD’nin baskenti Washington DC’deki Capitol kompleksinin içinde yer alan Saglik ve Sosyal Hizmetler Bakanligi binasina yönelik bomba ihbari yetkilileri harekete geçirdi. Ihbarin ardindan komplekste güvenlik önlemleri en üst seviye çikarilirken, Capitol Polis ekipleri bakanlik binasi çevresindeki yollari trafige kapatarak, kompleks genelinde arama baslatti. Saglik ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Halkla Iliskiler Sekreter Yardimcisi Sarah Lovenheim yaptigi açiklamada, bomba tehdidi nedeniyle binanin günün erken saatlerinde bosaltildigini belirterek, "Çok dikkatli bir sekilde binayi tahliye ettik ve bildirilen herhangi bir olay yok. Durumu Federal Koruma Servisi ile yakindan takip ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Öte yandan ihbardan 3 gün önce Capitol Polisi, genç bir adamin üniformali memurlara karsi "belirli bir tehdit" ihbari yapmasinin ardindan Capitol Tepesi çevresinde arama baslatmisti. Daha sonra Washington DC Polis ekipleri Capitol Polisi’ne destek vermis, fakat aramada hiçbir süpheli bulunamamisti.
Kaynak: İHA