ABD Ile Türkiye Heyetleri F-35 Anlasmazligi Konusundaki Ilk Toplantiyi Tamamladi

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon), ABD heyetinin Türkiye'nin F-35 programindan çikarilmasindan kaynaklanan anlasmazliklari görüsmek üzere Ankara'da temaslarda bulundugunu bildirdi.

Konuya iliskin yazili açiklamada yapan Pentagon, Sözcüsü Yarbay Anton T. Semelroth Avrupa ve NATO Politikasi Bas Direktörü Andrew L. Winternitz ve Savunma Bakanligi Tedarik ve Ikmalden Sorumlu Müstesarligin Planlama, Programlar ve Analiz Direktörü Melissa Benkert'in öncülük ettigi Savunma Bakanligi heyetinin 27 Ekim'de Ankara'da temaslarda bulundugunu belirtti.

Yarbay Semelroth, heyetin, "Türkiye'nin F-35 programindan çikarilma sürecinin 23 Eylül'de nihayete erdirilmesi" konusundaki anlasmazliklarin çözümü için görüsmeler yaptigini ifade etti.

Görüsmede Milli Savunma Bakanligindan yetkililerin bulundugunu kaydeden Sözcü, "Toplanti, Amerika Birlesik Devletleri hükümetinin Türkiye'nin F-35 programina önceden katilimini saygiyla sonuçlandirma taahhüdünü göstermektedir. Tartismalar verimli geçti ve delegasyonlar önümüzdeki aylarda Washington D.C'de tekrar bir araya gelmeyi planliyor." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA