ABD Disisleri Bakanligi, Siber Ve Dijital Politikalar Için Büro Kurma Hazirliginda

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Bakanliktan bir büyükelçinin uhdesinde siber ve dijital politikalari bürosu kurmayi planladiklarini açikladi.

Disisleri Enstitüsünde "ABD diplomasisini modernize etmek" üzerine konusma yapan Blinken, "Bakan Yardimcisi Sherman McKeon'un Kongre ve kurum disindaki uzmanlarin görüslerini almayi da içeren detayli incelemesinden sonra Kongrenin de destegi ile siber alan ve dijital politikalar üzerine bir büyükelçinin uhdesinde olacak sekilde yeni bir büro kurma niyetim var." dedi.

Blinken ayrica kritik ve yeni ortaya çikan teknolojiler üzerine özel bir temsilci atamayi düsündüklerini belirtti.

- Afganistan'dan ders çikarmaliyiz

Bakanligin deneyimlerinden ders çikarma noktasinda basari saglayamadigini belirten Bakan Blinken, Afganistan'in eski çalismalardan ders çikarma konusunda önemli bir örnek oldugunu söyledi.

ABD'nin çekilme sirasinda Afganistan'dan 120 binden fazla insani tahliye ettigini aktaran Bilnken, "Bununla birlikte, bu operasyon inanilmaz derecede zordu. Ve simdi geriye dönüp baktigimizda sorabilecegimiz ve sormamiz gereken birçok sey var. Farkli seyler yapabilir miydik? Bu adimi (tahliyeleri) farkli atabilir miydik? Önce bu fikri denemeli miydik? Bu karara daha çabuk varabilir miydik? Kisa sürede çok sey ögrendik ama zor yoldan ögrendik." dedi.

Blinken, Afganistan'dan çekilme sürecinde yasananlar ve tahliyeler ile ilgili Bakanlik bünyesinde bir dizi inceleme talimati verdigini kaydetti.

Kaynak: AA