300 Çiftçiye 30 Ton Tohum Destegi

Kocaeli’de Körfez Belediyesinin "Sertifikali Bugday Yetistiriciligini Yayginlastirma Projesi" kapsaminda 300 çiftçiye 30 ton tohum destegi verildi.

300 Çiftçiye 30 Ton Tohum Destegi
Körfez Belediyesi, ilçede tarimi sürdürebilir kilmak ve üretimi arttirmak adina çiftçilere destegini sürdürüyor. Körfez Belediyesi son olarak Sertifikali Bugday Yetistiriciligini Yayinlastirma Projesi kapsaminda, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Kent Konseyi is birligi çerçevesinde 300 çiftçiye 30 ton bugday tohumu destegi sagladi.

Sevindikli Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen teslim organizasyonuna Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Yasar Çakmak, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Il Tarim ve Orman Müdürü Yüksel Çil, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çiftçiler katildi.



"5 dönümlük arazi ekilebilecek tohum hibe edildi"

Çiftçilere destegin sürecegini belirten Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, "Körfez Belediyesi olarak Tarim Ilçe Müdürlügümüz, Kent Konseyimiz birlikte "tarima nasil destek verebiliriz?" diye düsündük. Bu kapsamda çalismalar yürüttük. Tarim Ilçe Müdürlügümüz bize sertifikali tohumun daha kaliteli, daha verimli oldugunu belirtti.

Biz de bunun üzerine toplamda 30 tonluk tohum destegi sagladik. Her bir çiftçimize, 5 dönümlük arazisini ekebilecek tohumu hibe ettik. Tohumlar insallah toprakla bulusacak ve çiftçilerimiz hasadinda hem bereketli, hem kaliteli bir hasat elde etmis olacaklar" dedi.



"Bizim için tarim çok kiymetli"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin de tarima her zaman destekte bulundugunu kaydeden Baskan Sögüt, su ifadeleri kullandi:

"Tarim bizim için önemli, tarima deger veriyoruz. Yerel yönetimler olarak tarima katki sunmaya çalisiyoruz. Çünkü bölgemiz daha çok sanayiyle anilan bir bölge ama bizim için tarim da çok kiymetli. Çünkü bizim ilçemizde 50 bin dönümün üzerinde bir tarim alani var. Biz bir karisinin bile bos olmasini istemiyoruz ve her karisinin ekilmesini, ekonomiye ve üretime katkida bulunmasini istiyoruz. Bu amaçla böylesine bir destek çalismasi yaptik. Ben özellikle emegi geçen tüm paydaslarimiza tesekkürlerimi sunuyorum."
Kaynak: İHA