Türkiye'nin Dijital Degisim Devrimi Kamu BIB'24 Etkinliginde Konusulacak

Technopc Kurucu Ortagi Murat Yücel: 'Kamu ve özel sektör arasindaki dayanismanin gelistirilmesi, ortak akil ile hareket edilmesi, bilisim politikalarinin olusturulmasina katki saglanmasi bakimindan KamuBIB’24 etkinligi çok önemli' 'Kamu kurum ve kuruluslarinin ihtiyaçlarina hizli ve yerinde cevap verebilmek, satis sonrasi hizmet kalitesini sürdürülebilir kilmak amaciyla, Ankara Bölge Müdürlügümüz, sadece kamuya hizmet etmek için çalisiyor'.

Technopc Kurucu Ortagi Murat Yücel, "Kamu ve özel sektör arasindaki dayanismanin gelistirilmesi, ortak akil ile hareket edilmesi, bilisim politikalarinin olusturulmasina katki saglanmasi bakimindan Kamu-BIB’24 etkinligi çok önemli." ifadelerine yer verdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, TBD Kamu-BIB’24 ve BIMY’28 Bütünlesik Etkinligi, Cumhurbaskanligi, Bagli Kuruluslar, Bakanliklar, Yerel Yönetimler, Üniversite, Özel Sektör, STK Temsilcileri, Bilim Insanlari, Bilisim Profesyonelleri ve Uzmanlarinin katilimi ile 4 - 7 Kasim 2021 tarihlerinde Limak Atlantis Deluxe Hotel & Resort Belek Antalya‘da gerçeklestiriliyor.

"Küresel Salgin ve Dijital Gelecek" temali etkinlikte 5 ayri oturum gerçeklestirilecek. ‘’Dijital Gelecegi Sekillendiren Teknoloji Çözümleri’’ oturumunun konusmacilarindan biri ise Technopc Kurucu Ortagi Murat Yücel olacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yücel, "Ülkemizin dijital dönüsüm politikalarinin ve uygulamalarinin tüm sektörler için konusulacagi bu önemli platformda yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Kamu ve özel sektör arasindaki dayanismanin gelistirilmesi, ortak akil ile hareket edilmesi, bilisim politikalarinin olusturulmasina katki saglanmasi bakimindan Kamu-BIB’24 etkinligi çok önemli." ifadelerini kullandi.

Technopc’nin Istanbul’daki üretim, Ar- Ge ve Tasarim Merkezi haricinde Ankara Bölge Müdürlügü bulundugunu aktaran Yücel, "Kamu kurum ve kuruluslarinin ihtiyaçlarina hizli ve yerinde cevap verebilmek, satis sonrasi hizmet kalitesini sürdürülebilir kilmak amaciyla, Ankara Bölge Müdürlügümüz, sadece kamuya hizmet etmek için çalisiyor. Mühendislerimiz, teknik kadromuz ve ürün danismanlarimizin yer aldigi bölge müdürlügümüz, kamunun ihtiyaçlarini dogru sekilde analiz ederek, hizli ve yerinde hizmet saglarken, Türkiye’nin her noktasinda var olan güçlü Servis altyapimiz ile yerinde servis ve hizmet götürebiliyoruz." açiklamasinda bulundu.

2020 ve 2021 yillarinda hizli büyümelerinin devam ettigini belirten Yücel, kamu kurum ve kuruluslarinin hem Devlet Malzeme Ofisi üzerinden hem de diger alimlarindaki önceliklerini yerli markalardan yana kullanmalarindan memnun olduklarini aktardi. Yücel, Technopc yatirim ve istihdam artislarinin 2022 yili içerisinde de devam edecegini belirtti.

Açiklamaya göre ayrica, Türkiye’nin tek yerli mali bilgisayar belgesine sahip olan Technopc, yerli Ar-Ge’si ve Bilim ve Sanayi Bakanligi onayli tasarim merkezi , patentleri ile kamunun ihtiyaç duydugu donanimlari, yerli olarak gelistirip, milli bir çözümler serisi haline getiriyor.

Son yillarda kamu tarafindan yapilan dünyanin en büyük havalimani projelerden biri olan Istanbul 3. Havalimani projesinin tüm birimlerinde Technopc tarafindan gelistirilmis olan All in One, Mini PC, Kiosk PC, Smart Pasaport çözümler serisi kullanildi. En üst düzeyde kalite saglamlik, tüm kosullarda uzun süreli çalisma ve ergonomik tasarimlar ile birlikte dünya standartlarinin üzerinde çözümler gelistiren Technopc, geçtigimiz ay açiklanan Bilisim 500 arastirma sonuçlarina göre, tasinabilir bilgisayar, tablet ve masaüstü bilgisayar kategorilerindeki liderligini korudu.

Kaynak: AA