'Konya Kitap Günleri' 802 Bin 104 Ziyaretçi Agirladi

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen "Konya Kitap Günleri", 10 gün boyunca 802 bin 104 ziyaretçi agirladi.



Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Selçuklu Kongre Merkezi'nde 15-24 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilen etkinlik, ziyaretçilerin yogun katilimiyla tamamlandi.

Açiklamada ifadesine yer verilen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, "Konya Kitap Günleri"nin her yil daha da büyüyerek kitapseverlerle bulustugunu belirtti.

Altay, 2019 yilindaki Konya Kitap Günleri'nde yarim milyonu asan ziyaretçi sayisiyla Konya rekoru kirildigini, bu yil rekorun daha da gelistirilerek 802 bin 104 ziyaretçiyi Kitap Günleri'nde agirladiklarini ifade etti.

Bir milyondan fazla kitap, 250 yayinevi ve 450 yazar ile gerçeklestirilen etkinlikle ilgili degerlendirmede bulunan Altay, sunlari kaydetti:

"Konya okuyor diyerek çiktigimiz yolda bu basariya ortak olan tüm yayincilarimiza, yazarlarimiza tesekkür ediyorum. Türkiye'nin farkli sehirlerinden etkinliklere katilan basta çocuklarimiz ve gençlerimiz olmak üzere tüm ziyaretçilerimize ve Konyali hemserilerime de cani gönülden tesekkür ederim."

Ayrica açiklamada, etkinlikle ilgili su bilgilere yer verildi:

"Konya Kitap Günleri'nin son gününde tarihçi Ilber Ortayli'nin söylesisi yogun ilgi gördü. Salona sigmayan program Selçuklu Kongre Merkezi'nin otoparkinda binlerce kisinin katilimiyla gerçeklestirildi. Son gün etkinlikleri kapsaminda tarihçi Ahmet Simsirgil, psikiyatrist Erol Göka gerçeklestirdikleri söylesilerle okurlariyla bulustu. Sevilen radyocu Talha Bora Öge de okudugu siirlerle büyük begeni topladi. Ayrica son gün Sevil Atasoy, Mücahit Küçükyilmaz, Osman Sungur Yeken de okurlariyla bulustu."

Kaynak: AA