Vali Elban Açiklamasi 'Üretebilen Bir Nesil Yetistirmeliyiz'

Adana Valisi Süleyman Elban, ögrencilere kodlamayi ögreterek üretebilen bir nesil olarak yetistirmek gerektigini belirtti.

Vali Elban Açiklamasi 'Üretebilen Bir Nesil Yetistirmeliyiz'
Vali Elban, Kisla Mahallesi’nde Yüregir Bilim Sanat Merkezi ve Robotik Kodlama Merkezi olarak tahsis edilen binada incelemelerde bulundu. Vali Elban, burada, dijitallesen dünyada çaga ayak uydurmanin önemine vurgu yaparak, ögrencileri bilgisayar kullanim becerileriyle donatip bunun yaninda onlara kodlamayi da ögreterek üretebilen bir nesil olarak yetistirmek gerektigini belirtti.

Valiligimiz koordinesinde Il Milli Egitim Müdürlügü Robotik ve Kodlama ekiplerine gerçeklestirilen çalismalarin egitimin bütün kademelerinde devam ettigini belirten Vali Elban, "Dünyada artik teknoloji çagi yasaniyor. Bizim de bu çagin gerisinde kalmadan bütün yenilikleri takip edip çagdas medeniyetler seviyesinde olmamiz gerekiyor. Onun için tüm ögrencilerimizin ve ögrencilerimize iyi birer örnek olmalarini istedigimiz egitimcilerimizin de robotik ve kodlama egitimlerini almalarini önemsiyoruz." dedi.

Vali Elban’in inceleme ziyaretine Yüregir Kaymakami Oguzhan Bingöl ve Yüregir Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Çelik de katildi.

Kaynak: İHA