Kütahya'da Ögrenim Gören 74 Ülkenin Ögrencileri Halk Oyunu Gösterisi Sundu

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi'nde (DPÜ) ögrenim gören 74 ülkeden yabanci ögrenciler, ülkelerine ait geleneksel halk oyunlari gösterisi sundu, yemeklerini tanitti.

DPÜ Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan Zafer Meydan'inda, Uluslararasi Ögrenciler Kültür Günleri düzenlendi.

Etkinlikte konusan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, üniversitede 74 ülkeden yaklasik 10 bin uluslararasi ögrencinin ögrenim gördügünü söyledi.

Üniversitedeki uluslararasi ögrencilerle Kütahya'nin artik uluslararasi bir sehir oldugunu belirten Uysal, DPÜ'nün artik dünden çok daha iyi bir konumda oldugunu vurgulayarak, "Yakinda 10 bin ögrenci sinirini da asacagiz. Bu Kütahya için gerçekten çok iftihar edilecek, gurur duyulacak bir tablo. Kütahya artik uluslararasi bir sehir oldu ve olacak." dedi.

Medeniyetin, kültürün, tarihin sehri olan Kütahya'nin Anadolu'nun vitrini oldugunu belirten Uysal, "Misafir ögrencilerimizle Kütahya daha da çok renklenecek ve adina layik bir sekilde kadim sehirlerimizden bir tanesi olacak. Tüm dünyada bir kaos var, savaslar var, çevre felaketleri var, gözyaslari var, akan kanlar var ve maalesef dünya insani bir dünya degil. Biz bu kaotik durumun, kini ve nefreti körüklemek isteyenlerin aksine, yanginlar yakmak isteyenlerin aksine, kardesi kardese düsürmek isteyenlerin aksine inadina kardeslik diyoruz." diye konustu.

Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu da uluslararasi ögrencilerin kültürlerini tanitmalarina firsat vermek için programi düzenlediklerini ifade ederek, "Uluslararasi ögrencilerimizin kültürel zenginliginin bize de zenginlik katacagina inaniyoruz. Onun için misafir ögrencilerimiz bizlerden hem kültür, gelenek ve görenek ögrenecek hem de bizler onlari tanima firsati bulacagiz." açiklamasinda bulundu.

Konusmalarin ardindan DPÜ'de ögrenim gören yabanci ögrenciler ülkelerine ait geleneksel halk oyunu ve dans gösterisi sundu. Ögrencilerin gösterileri vatandaslarca ilgiyle izlendi.

Program, uluslararasi ögrencilerin ülkelerine ait yemeklerini sundugu stantlarin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA