GÜNCELLEME - ABD'de Rahatsizlanan Fener Rum Patrigi Bartholomeos Hastaneye Kaldirildi

DETAYLAR EKLENDI.

Fener Rum Patrigi Bartholomeos'un ABD ziyareti kapsaminda bulundugu Washington DC’de rahatsizlanarak hastaneye kaldirildigi bildirildi.

Amerikan Rum Ortodoks Baspiskoposlugunun resmi Twitter hesabindan yapilan açiklamada, Bartholomeos’un uzun uçak yolculugu ve yogun programi nedeniyle kendisini iyi hissetmedigi ve doktorlarin tavsiyesiyle George Washington Üniversitesi Hastanesinde müsahede altina alindigi belirtildi.

Baspiskoposluk, ilk açiklamasindan birkaç saat sonra yaptigi yeni paylasimda, Bartholomeos'un kendini iyi hissettigini ancak doktorlarin tavsiyesi üzerine geceyi hastanede geçirdikten sonra sabah taburcu edilmesinin beklendigini bildirdi.

Öte yandan Türkiye'nin Washington Büyükelçiliginin Bartholomeos’un durumunu yakindan takip ettigi ve Amerikan Rum Ortodoks Baspiskoposlugu ile yakin temas halinde oldugu ögrenildi.

ABD’ye 23 Ekim’de gelen Bartholomeos’un 12 gün sürecek ziyareti kapsaminda ABD Baskani Joe Biden, Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi, Disisleri Bakani Anthony Blinken, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve Yunanistan’in ABD Büyükelçisi Alexandra Papadopoulou ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kaynak: AA