Kapadokya'da Turizmciler ATV Araçlarina Getirilen Kisitlamayi Protesto Etti

NEVSEHIR – Nevsehir’in Kapadokya bölgesinde turizmciler ATV araçlarina getirilen kisitlamayi protesto etti.

Kapadokya'da Turizmciler ATV Araçlarina Getirilen Kisitlamayi Protesto Etti
Kapadokya’da faaliyet gösteren ve ATV araçlariyla tur düzenleyen firmalarin bir çati altinda toplandigi Göreme ATV Gençlik ve Spor Dernegi üyeleri, arazi araçlariyla birlikte Göreme Güllüdere Vadisi’ne bir araya geldi. Yüzlerce ATV aracinin katildigi programda, Göreme ATV Gençlik ve Spor Dernegi Baskani Adem Akdogan açiklamada bulundu. Akdogan, mevcut firmalarin araç sayisina Kapadokya Alan Baskanligi tarafindan kisitlama getirilecegini, yeni kurulacak firmalara kendilerinden alinan sayisal kotalarin verilecegini bunun da sermaye kaybi ve issizligi beraberinde getirecegini söyledi.



Göreme ATV Gençlik ve Spor Dernegi Genel Sekreteri Ömer Yasakçi da, “2019 yilinda firmalara belli bir kota verildi.

Bugün ise bu kotalari düsürdüler. Örnegin 30 ATV araci basvurusunda bulunan firmanin kotasini 24 vermislerdi, bu yil 15’e düsürülüyor. Gelecek yil 10’a sonraki yil 5’e mi düsürecekler. Elinde hiç ATV’si olmayan firmalar basvuruda bulundu. Sermayesi olamayan firmalara kota verilirken sermayesi olan firmalarin kotasi düsülüyor. Satmaya kalktigimizda sifiri 50 bin olan araci 10 bin liraya satamiyoruz ve sermayemiz çöp oluyor” dedi.

Basin açiklamasinin ardindan Güllüdere Vadisi’nde toplanan ATV isletme sahipleri, rehberler ve ATV ile bölgeyi gezen yerli ve yabanci turistler toplu olarak alandan ayrildi.
Kaynak: İHA