'Baja Troia Turkey 2021' Çanakkale'de Gerçeklestirilecek

Istanbul Off Road Kulübü (ISOFF) tarafindan düzenlenen, "Baja Troia Turkey 2021", 28-31 Ekim'de Çanakkale'de gerçeklestirilecek.

ISOFF Baja Troia Turkey Yaris Koordinatörü Selahattin Topar, kentteki bir otelde düzenlenen toplantida, etkinlik hakkinda bilgi verdi.

Topar, yarismanin 2017'den bu yana uluslararasi "East European Tout Terrain Series" Türkiye ayagi olarak düzenledigini söyledi.

Baja Troia Turkey'in bu yil 28-31 Ekim tarihleri arasinda yine Çanakkale’de gerçeklestirilecegini anlatan Selahattin Topar, sunlari söyledi:

"Baja Troia Turkey, off road disiplininde Türkiye’de start alan uluslararasi kapsamda ilk yaris. Organizasyon, East European Tout Terrain Series olarak adlandirilan ve 5 ülkede düzenlenen bir yaris dizisinin Türkiye ayagi olarak Istanbul Off Road Kulübü tarafindan organize ediliyor. 2021 yilina dek yaris Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Israil ve Türkiye’de organize edildi. Bu önemli etkinligimiz muhtesem etaplarda start alacak. Ralli ve Raid kategorilerinde kosulacak bu zorlu yarista, Türkiye’den ve dünyadan taninmis off-road ekipleri start alarak hem off-road etaplarini hem de yüksek hizli performans etaplarini katedecekler. Taninmis yaris takimi Italyan Ralliart’in da 8 araç ile kayit yaptirdigi organizasyonda, Romanya, Yunanistan, Sirbistan ve Macaristan’dan gelen ekiplerin yaninda, Türkiye’nin önde gelen otomobil yarisçilari da mücadele edecek."

Topar, yaklasik 50 ekibin 4 gün sürecek yarista Çanakkale ve Bayramiç sinirlarinda dag yollarinin ve off-road parkurlarinin yer aldigi zorlu etaplarda rekabet edecegini hatirlatarak, söyle devam etti:

"28 Ekim günü, Truva Ati önünde tüm yarisan araçlarin katildigi star ile baslayacak yaris, Kipa yanindaki özel parkurda Prolog ile devam edecek. 29 Ekim’de ekipler 328 kilometre uzunlugunda Ida 1 ve Ida 2 etaplarini, 30 Ekim’de 390 kilometre uzunlugunda Kebrene 1 ve Kebrene 2 etaplarini, 31 Ekim ise 248 kilometre uzunlugundaki Truva etabini ve Kipa yanindaki alanda özel seyirci etabini kosacak. Prolog ve Seyirci Özel Etabi için 1,4 kilometre uzunlugunda engebeli bir parkur hazirladi. Iki yaris araci ayni noktadan ayni anda start alarak ortada bir köprü geçisi ile birbirine baglanan ikiz parkurlarda yarisacaklar. 3 tur geçilecek parkur yarisçilarin birebir rekabeti ile nefes kesici görüntülere sahne olacak. 2017 yilindan bu yana Çanakkale sehrinin degerli katkilari ile düzenlenen yaris, Çanakkale’nin tarihi ve dogal hazinelerinin Türkiye disindan katilan yarisçi ve seyirciler tarafindan kesfedilmesi açisindan sayisiz kazanimlar sagliyor."

Toplantiya, Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) Çanakkale Il Temsilcisi Mustafa Kansu, Yaris Koordinatörü Hakan Betir, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan ile etkinlik ortaklari katildi.

Kaynak: AA