Tunus Disisleri Bakani Cerendi Açiklamasi 'Libya'daki Geçis Sürecinin Basarisi Siyasi, Askeri Ve Güvenlik Uyumuna Bagli'

Tunus Disisleri Bakani Osman el-Cerendi, Libya'daki mevcut geçis sürecinin basarisinin siyasi, askeri ve güvenlik olmak üzere üç konudaki uyuma bagli oldugunu söyledi.

Tunus Disisleri Bakanligi'ndan yapilan açiklamaya göre, Cerendi, Libya'nin baskenti Trablus'ta düzenlene Libya'da Istikrari Destekleme Konferansi'nda konustu.

Cerendi, Libya'daki geçis sürecinin basarisinin siyasi, askeri ve güvenlik konularindaki uyuma bagli oldugunu ifade etti.

Milislerin silahsizlandirilmasinin önemine dikkati çeken Cerendi, yabanci savasçilarin ve parali askerlerin geri çekilmesinin, sadece Libya ve geçis süreci için degil, basta komsu ülkeler olmak üzere tüm bölge için olusturduklari ciddi tehdit göz önüne alindiginda istikrarin desteklenmesi konusunda bir ön sart oldugunu belirtti.

Cerendi, "Bu konferansin düzenlenmesi, Libyali kardeslerimizin gelecekteki siyasi, güvenlik ve ekonomik basarisi için uygun siyasi ve güvenlik zemini hazirlama konusundaki istekliligini gösteriyor." dedi.

Tunus'un, Libya'yi dis müdahaleden uzak sekilde tekrar düzene sokacak tüm seçeneklerde Libyalilari desteklemeye devam edecegini ifade eden Cerendi, uluslararasi toplumu Libya konusundaki diger mekanizmalara eklenecek temel bir yapi tasi olusturacak olan konferansi, sonuçlarini ve tavsiyelerini desteklemeye çagirdi.

- Libya'da Istikrari Destekleme Konferansi

Libya'daki siyasi süreç ve barisin tesisi baglamindaki gelismelerin alinacagi "Libya'da Istikrari Destekleme Konferansi" baskent Trablus'ta uluslararasi camiadan yogun katilimla bugün basladi.

Konferansta Türkiye'yi Disisleri Bakan Yardimcisi Sedat Önal temsil ediyor.

Libya'da güvenlik ile askeri ve ekonomik istikrarin saglanmasina iliskin yollarin ele alinmasi beklenen konferansa, Birlesmis Milletler ve Avrupa, Afrika ve Arap birliklerinden temsilcilerin yani sira 27 ülkenin disisleri bakanlari ve yetkilileri katiliyor.???????

Kaynak: AA