TÜIK'ten 'Veri Kalite Kontrol Kurulu' Açiklamasi Açiklamasi

'2006 yilindan itibaren çalismalarina devam eden Veri Kalite Kontrol Kurulunun görev ve yetkilerinin tanimlandigi Veri Kalite Kontrol Kurulu Yönetmeligi güncellenmis ve 20 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girmistir'.

ANKARA – Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK), Veri Kalite Kontrol Kurulunun yeni olusturulmadigini aksine 2006'dan bu yana çalismalarina devam ettigini bildirdi.

TÜIK, dün Veri Kalite Kontrol Kurulu Yönetmeligi’nin, Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girmesinin ardindan basinda yer alan bazi haber ve yorumlara açiklama getirdi.

Açiklamada, Veri Kalite Kontrol Kurulu ilk olarak 10 Kasim 2005 tarihli ve 5429 sayili Türkiye Istatistik Kanunu'nun 41. maddesi hükmüne dayanilarak olusturuldugu aktarildi.

Dolayisiyla söz konusu haber ve yorumlarda yeni bir kurul olusturuldugu algisinin gerçegi yansitmadigi belirtilen açiklamada sunlar kaydedildi:

"Veri Kalite Kontrol Kurulunun Olusumu ve Çalisma Usul ve Esaslari Hakkinda ilk yönetmelik 20 Haziran 2006'da Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girmistir. Ancak 5429 sayili Kanun'un söz konusu maddesinin mülga olmasi ve Kurulun 4 sayili Bakanliklara Bagli, Ilgili, Iliskili Kurum ve Kuruluslar ile Diger Kurum ve Kuruluslarin Teskilati Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesi'nin 605. maddesi ile yeniden düzenlenmesi sebebiyle mevcut yönetmeligin güncellenmesi ihtiyaci dogmustur. Bu çerçevede, 2006 yilindan itibaren çalismalarina devam eden Veri Kalite Kontrol Kurulunun görev ve yetkilerinin tanimlandigi Veri Kalite Kontrol Kurulu Yönetmeligi güncellenmis ve 20 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge girmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur."
Kaynak: AA