Posbiyik Açiklamasi 'Sakindere Alternatif Yol Olacak'

Zonguldak Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, 25 bin nüfusuyla kentin en yogun nüfusuna sahip mahallesi olan Baglik’ta belediyenin yaptigi Sakindere Projesi çalismalarini yerinde inceledi. Eregli’nin trafik yogunlugunu azaltmak için alternatif yollar ürettiklerini anlatan Baskan Posbiyik, “Sakindere projesi tamamlandiginda bu bölgenin trafik yükünü düzene sokacagiz” dedi.

Posbiyik Açiklamasi 'Sakindere Alternatif Yol Olacak'
Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, kentin ihtiyaçlari dogrultusunda belediyenin sürdürdügü çalismalari yerinde inceledi. 25 bin nüfusuyla Eregli’nin en yogun nüfusuna sahip Baglik’ta hizla ilerleyen Sakindere Projesi’ni takip eden Posbiyik, trafigin rahatlamasi için alternatif yollar ürettiklerini söyledi.



Baskan Posbiyik beraberinde baskan yardimcilari Haluk Okur, M.Tayyar Mendes, Oguz Cömert, Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürü Deniz Koca ve ilgili teknik ekiple birlikte bölgede devam eden çalismalari inceledi, son durum hakkinda brifing aldi. Mahalle sakinleri, belediyenin yaptigi çalismadan memnun olduklarini belirterek Baskan Posbiyik’a tesekkür ettiler. Baskan Posbiyik, çalismalari izleyen çocuklara oyuncak hediye etti.

“Baglik bölgesinin trafik yükünü alacak”

Incelemelerinin ardindan degerlendirmede bulunan Baskan Posbiyik, Sakindere Projesi’nin hizla ilerledigini belirterek sunlari söyledi:

“Burada yaptigimiz çalismada Sakindere’nin rejimini hiç bozmuyoruz, akisi aynen devam ediyor. Ancak en zorlu yollarimizdan bir tanesi Sakindere’den yukariya çikan yoldu. Kis aylarinda özellikle araçlar zorluk çekiyor. Onun için yeni bir alternatif yol üretmeye çalisiyoruz. Projelerimizi yaparak DSI’den izinlerimizi aldik; burada dereyi islah etmek suretiyle üzerinden çift arabalarin geçebilecegi, yayalarin da rahatlikla kullanabilecegi yeni bir yol açiyoruz. Yine hemen yukarida bir öz var, Eregli Belediyesi’ne ait. Orasi için Bolu’dan büyük büzler getirdik. Büzleri yerlestirdikten sonra oranin üzerini de yol yapacagiz. Buradan giden araçlar yukaridan Aktas’tan mahallelere dagilmis olacak. Ayni zamanda Hatip Cami’nin önündeki varyanti da düzeltecegiz, genis bir yol yapacagiz. Hatip’teki trafik yogunlugunun hizli bir sekilde böylece akisini saglayacagiz. Bu proje zor ve pahali ama artik bu bölgelerin halledilmesi lazim. Ulasimin mümkün mertebe mahallelerden de akisini saglamak lazim ki sehirdeki trafik yogunlugunu alabilelim, diye ugrasiyoruz. Arkadaslarimiz büyük bir gayret içerisinde. Gayet hizli gidiyor, havalar da bize müsaade ediyor. Insallah bittiginde bu bölgedeki insanlarimiz iyice rahatlamis olacak.”
Kaynak: İHA