Kardes Sehir Beit Hanoun'dan Selçuklu Belediyesi'ne Ziyaret

Konya’nin merkez Selçuklu ilçesinin kardes sehri Filistin’in Beit Hanoun Belediye Baskani Dr. Imad Abdullah Adwan, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’yi ziyaret etti.

Kardes Sehir Beit Hanoun'dan Selçuklu Belediyesi'ne Ziyaret
Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek Filistinli kardeslerimizin her zaman yaninda oldugunu belirtti.

Baskan Pekyatirmaci, "En içten duygu ve düsünceleri paylasmak, kardeslik ve dostlugu gelistirmek, sosyal, kültürel ve teknik konularda isbirligi yapmak, yardimlasma, dayanismayi sürekli kilmak için Selçuklu ile Beit Hanoun sehri 2011 yilinda kardes kent ve kardes belediye olduk. Imzalanan isbirligi protokolünün ardindan farkli vesilelerle heyetler arasi diyaloglar kurulmak suretiyle Selçuklu’nun bilgi birikimini kardes belediyemize aktarirken ortak hizmetler ve ortak dayanisma projeleri için de çalismalar yürüttük. Bugün bir kez daha sizleri Selçuklu’da agirlamaktan duydugumuz memnuniyeti ifade ederken bu ziyaretin kardesligimizin daha da gelismesine vesile olmasini diliyorum. Filistinli kardeslerimizin her zaman yaninda olacagiz" dedi.

Beit Hanoun Belediye Baskani Dr. Imad Abdullah Adwan da bir kez daha kardes belediye Selçuklu’da olmaktan duyduklari mutlulugu ifade ederken, “Selçuklu’da kendimizi evimizde gibi hissediyoruz ve sizlere kardes Beit Hanoun halkindan selamlar getirdik. Sehircilik ve belediyecilik faaliyetlerini örnek aldigimiz Selçuklu Belediyemize bize verdikleri desteklerden dolayi bir kez daha sükranlarimizi sunuyoruz. Biz hem Türkiye’nin hem de özelde Selçuklu’nun kardesligini daima yanimizda hissediyoruz. Gerçeklestirdigimiz bu ziyaretler de kardeslik hukukumuzu pekistiriyor. Insallah sizleri de iadeyi ziyaret için Beit Hanoun’a bekliyoruz" dedi.

Ziyaretin sonunda Selçuklu Belediye Baskani konuk belediye baskanina hediye takdiminde bulunurken, Beit Hanun Belediye Baskani Advan da Baskan Pekyatirmaci’ya Beit Hanun’a sagladiklari katkilardan dolayi tesekkür belgesi takdim etti.
Kaynak: İHA