KARDEMIR, Yük Vagonu Tekerlegi Konusunda 'TSI Belgesi'ne Kavustu

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR), yük vagonu tekerlegi konusunda dünya standartlarinda ticari faaliyetlere katilma yetki belgesi olan "TSI Belgesi" aldi.

Fabrikadan yapilan yazili açiklamada, yillik 200 bin adet üretim kapasitesi bulunan Demiryolu Tekerlegi Üretim Tesisine sahip KARDEMIR'in demir yolu ulasim sektörünün ihtiyaç duydugu ürünleri üretebilmek ve tedarik zincirini olusturabilmek adina önemli adimlar atmaya devam ettigi belirtildi.

KARDEMIR'in karsilikli "Isletilebilirlik Standarti Belgesi" olarak da bilinen "TSI Belgesi"nin sertifikasyon sürecini tamamladigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"KARDEMIR, yük vagonu tekerlegi konusunda üretim kabiliyeti resmilesmis olmakla birlikte dünya standartlarinda ticari faaliyetlere katilma yetkisine sahip oldu. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarinin (TCDD) yani sira özel sektörün de demir yolu tekerlek ihtiyaçlarini karsilayan fabrikamiz, TSI belgesi ile basta Avrupa pazari olmak üzere tüm hedef ihracat pazarlarinda önemli bir noktaya ulasti. 2022 yili için tüm ürünlerinde ihracat hedeflerini yükselten sirketimiz, demir yolu tekerleginde de ana satis odagini yurt disina çevirmis durumdadir."

Avrupa Birligi (AB) bölgesinin yani sira Orta Dogu ve Kuzey Afrika ülkelerinde de varlik göstermeyi planlayan sirketin, demir yolu tekerlegi ihracat hedeflerini yüzde 80'e çikardigi belirtilen açiklamada, "Ülke ithalatimizin büyük bir kismini kapsayan AB bölgesine olan ihracatlarimizla dis ticaretimize katki saglamayi hedeflerken, bir yandan da üretim kapasitemizi ve gücümüzü artirmaya devam edecegiz. Türkiye'nin demiryolu yatirimlarina es güdümlü olarak kurulan ve stratejik öneme sahip Ray Profil Haddehanemiz ve Demiryolu Tekerlegi Üretim Tesisimiz ile ülkemizin disa bagimliligini sonlandiriyor ve yurt disi çalismalarimizla ülke ekonomimize katki saglamayi sürdürüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA