Huawei, Viyana'da Yeni Cihazlarini Tanitti, Finansal Sonuçlarini Açikladi

Fotografçilik ve sik tasarim tutkunlarini memnun etmesi hedeflenen yeni akilli telefonunun yani sira yeni Huawei Watch GT 3 ve Huawei FreeBuds Lipstick de tanitildi Su ana kadar 320,4 milyar Çin yuani gelir elde eden sirketin, net kar marji yüzde 9,8'e ve tüketici is geliri 135,7 milyar Çin yuanina ulasti.

Huawei, Viyana'da, yeni cihazlarini tanitmasinin yani sira finansal sonuçlarini da açikladi.

Huawei'den yapilan açiklamaya göre, sirket, uzun zamandir beklenen akilli telefonu nova 9'u tanitti. Huawei, fotografçilik ve sik tasarim tutkunlarini memnun etmesi hedeflenen yeni akilli telefonunun yani sira yeni Huawei Watch GT 3 ve Huawei FreeBuds Lipstick'in de tanitimini yapti. Etkinlikte ayrica en son is güncellemeleri de yer aldi.

Huawei Tüketici Elektronigi Grubu Orta Dogu Avrupa, Iskandinavya ve Kanada Baskani Derek Yu, sirketin son is sonuçlarini sundu.

Tahminlere göre, Huawei'nin 2020 yilinda elde ettigi "güzel" sonuçlarin bu yil da tekrarlanmasi bekleniyor. Su ana kadar sirket 320,4 milyar Çin yuani (CNY) gelir elde etti, net kar marji yüzde 9,8'e ve tüketici is geliri 135,7 milyar Çin yuanina ulasti.

Huawei, her yil satis gelirinin yüzde 10'undan fazlasini arastirma ve gelistirmeye ayiriyor. Son 10 yilda sirket, 720 milyon Çin yuanini asti. Sürekli büyüme, güçlü pazar konumunu da garanti ediyor. Fortune 500 listesine göre Huawei, Agustos 2021'de 2020'ye göre 5 puanlik artisla 44'üncü sirada yer aldi. Sirket ayrica, fiziksel magaza agini sürekli gelistiriyor. 20 Ekim'de Avusturya'nin Viyana kentinde, tasarim ve modern teknoloji gibi sirketin en güçlü özelliklerini birlestiren yeni bir amiral gemisi magazasi açildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Huawei Tüketici Elektronigi Grubu Orta Dogu Avrupa, Iskandinavya ve Kanada Baskani Yu, sirket için sürekli büyümenin önemine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Müsterilerimizin artan beklentilerini karsilamak üzere ürünlerimize entegre etmek için sürekli en iyi çözümleri bulmaya ve gelistirmeye çalisiyoruz. Ayrica sürekli yatirimlarimizin bir uzantisi olarak, marka ile daha yakin temasa geçmenizi de saglayan yeni magazalar açiyoruz. 2020'nin sonunda Huawei'nin dünya çapinda 5 binden fazla deneyim magazasi dahil olmak üzere yaklasik 60 bin perakende magazasi ve teshir alani var ve büyümeye devam ediyoruz."

Temmuz ayinda tanitimi yapilan Huawei Watch 3 Serisi ve Huawei FreeBuds 4 kulaklik, çogu "En Iyi Seçim" kategorisinde olmak üzere 35'ten fazla ödüle layik görüldü.

- HMS ekosistemi hizli bir büyüme elde etti

HMS ekosistemi, Huawei'nin tescilli isletim platformu olan HMS Core ile entegre 165 binden fazla uygulamayla (30 Haziran 2021 rakamlarina göre) küresel olarak hizli bir büyüme elde etti.

AppGallery, su anda dünya çapinda 560 milyon aylik aktif kullanicisiyla dünyanin en büyük üçüncü uygulama magazasi. AppGallery'de 2020 yili içinde toplam 384,4 milyar uygulama indirildi. 2020'de Çin disinda AppGallery'de sunulan uygulama sayisi 2019'un 10 katindan fazla oldu.

- Nova serisi sürekli olarak gelistirildi

Verilen bilgiye göre, 2016 yilindaki ilk tanitimindan bu yana nova serisi sürekli gelistirildi. Aileye eklenen en son ürün olan nova 9, RYYB renk filtresi dizisi ve XD Fusion Engine gibi bir dizi amiral gemisi sinifi kamera teknolojisiyle donatilarak kullanicilara "mükemmel" fotograf deneyimi vadediyor. Eklenen diger çözümler arasinda 120Hz Orijinal Renk Kavisli Ekran, güçlü islemci, mükemmel pil ömrü ve 66W HUAWEI SuperCharge yer aliyor. Gelismis islevlerin tümü, nova 9'u yogun bir yasam tarzina sahip modern tüketiciler için "mükemmel bir akilli telefon" haline getiriyor.

Huawei, akilli saat ürün gamini Huawei Watch GT 3'ün iki yeni modeliyle genisletti. 46mm ve 42mm olmak üzere iki farkli boyutu olan Watch GT 3 saatler, 100'den fazla egzersiz modu sunuyor, yerlesik bir egzersiz planlayiciya, kosulari dogru bir sekilde izlemek için gelismis konum takibine ve 5'inci nesil kalp atis hizi takibine sahip.

Kaynak: AA