'En Chordais' Ve 'Constantinople' CRR'de Müzikseverlerle Bulustu

Marco Polo'nun anisina renkli bir müzik yolculugu için bir araya gelen topluluklar, 21. yüzyil izleyicisine disiplinler arasi bir performans, tarihi ve görsel malzemelerden, yeni müzik eserlerinden olusan bir müzikal sundu

Akdeniz müzik geleneklerinin en önemli topluluklarindan ikisi olarak bilinen "En Chordais" ve "Constantinople" müzik toplulugu Cemal Resit Rey Konser Salonu'nda sahne aldi.

Marco Polo'nun anisina renkli bir müzik yolculugu için bir araya gelen topluluklar, 21. yüzyil izleyicisine disiplinler arasi bir performans, tarihi ve görsel malzemelerden, yeni müzik eserlerinden olusan bir müzikal sundu.

Etkinlik öncesi AA muhabirine açiklamalarda bulunan sanat yönetmeni Kyriakos Kalaitzidis, Marco Polo'nun seyahatlerinden ilham alarak bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Çok degerli müzisyenleri bir araya getirdik. Bu projeyi Cemal Resit Rey Konser Salonu'nda hayata geçirdigimiz için çok mutluyum." dedi.

Kalaitzidis, bu projeyi ilk kez 2009'da Honkong Müzik Festivali'nde sunduklarina dikkati çekerek, projedeki eserlerin dünyanin her yerinde begenildigini söyledi.

- "Türk müzikseverlerle bulusmak bizim için çok önemli bir firsatti"

Sanat yönetmeni Kiya Tabassian da konserde ana enstrüman olarak setar çaldigini ifade ederek, "Bu projedeki müzik tonlari çok farkli cografyalarla iliskilidir. Kyriakos Kalaitzidis'le 10 yili askin dostlugumuz var ve bu projeyi birlikte yürüyoruz. Marco Polo'nun seyahatlerinden ilham alarak besteledigimiz müzikleri müzikseverin begenisine sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Projede 10-12 parça icra edeceklerini belirten Tabassian, dinleyicileri Çin'in batisindan Avrupa'ya uzanan yelpazede biz müzik lezzetinin bekledigini ifade etti.

Vokal Nikos Andrikos ise estetik tavir açisindan Akdeniz müziklerinin etkisinin baskin oldugu bir konser sunacaklarina isaret ederek, sunlari söylerdi:

"Bu proje Akdeniz ve Anadolu müziginin bir yansimasi olarak kabul edilebilir. Türkiye'de Türk müzikseverlerle bulusmak bizim için çok önemli bir firsatti. Çok sevindik. Bu güzel seyircilerle bulusmak ve müzigimizi paylasmak çok güzeldi."

Sanat yönetmenligini Kyriakos Kalaitzidis ve Kiya Tabassian birlikte üstlendigi müzikalde, vokalde Amartuvshin Baasandorj ve Nikos Andrikos görev aldi.

Leonidas Palaskas'in ses tasarimini yaptigi etkinlikte, Lingling Yu pipa, Marco Rosa Salva flüt, Didem Basar kanun, Yelda Özgen çello, Petros Papageorgiou ise perküsyonuyla yer aldi.

Kaynak: AA