Bartin Üniversitesi Ögrencisi Buket Yildirim, Kovid-19 Projesiyle Ödül Aldi

Bartin Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ögrencisi Buket Yildirim, Usak Üniversitesi TTO 2. AR-GE ve Tasarim Proje Pazari’nda ikincilik ödülü aldi.

Bartin Üniversitesi Ögrencisi Buket Yildirim, Kovid-19 Projesiyle Ödül Aldi
Bartin Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ögrencisi Buket Yildirim, Usak Üniversitesi, Usak Ticaret ve Sanayi Odasi (UTSO) ve Zafer Teknopark A.S. isbirligi ile düzenlenen yarismada önemli bir basari elde etti. TEKNOFEST yarismalarina katilan ve TÜBITAK 2209 projeleriyle önemli deneyimler elde eden Yildirim, yarismada ikincilik ödülü almaya hak kazandi. Bartin Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Rizvan Imamoglu danismanliginda “Kovid-19 Pandemisine Yönelik Inhibitör Denemeleri için ACE2 Proteininin Rekombinant Olarak Üretilmesi” baslikli çalismasiyla yarismaya katilan Yildirim, Kovid-19 çalismalarina önemli bilimsel katkilar sunmayi hedefliyor.

Gösterdigi gayret sonucunda aldigi basarilardan dolayi Yildirim’i kutlayan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak ögrencilerimizin sürekli gelisimi ve yetkinliklerinin artmasi her zaman önceligimiz olmustur. Onlari mezun ederken donanimli bireyler olmalari için tüm insan kaynagimizla birlikte ciddi çaba sarf ediyoruz. Gerek ders ortaminda gerek ise ders disi egitim ve faaliyetlerle onlari en iyi sekilde gelecege hazirlamanin gayretindeyiz. Bu düsüncelerle ‘Üreten Türkiye’nin mimarlari olacak gençlerimizden biri olan Buket Yildirim’i ve danismani Dr. Ögr. Üyesi Rizvan Imamoglu’nu tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA