Gümüshane'nin Yüksekleri Beyaza Büründü

Gümüshane’de birkaç gün önce 25 dereceleri bulan hava sicakligi birdenbire soguyunca yüksek kesimler beyaz örtüyle bulustu.

Gümüshane'nin Yüksekleri Beyaza Büründü
Kentin yüksek kesimlerinde gece en düsük sicaklik sifirin altinda 3,5 derecelere kadar düsünce bu alanlar kar örtüsüyle kaplanindi.

Sehrin en yüksek noktalarina ev sahipligi yapan Artabel Gölleri Tabiat Parkinin oldugu bölgede yüksek tepeler beyaz örtüyle bulusurken, alçak kesimlerde de yagisin etkisiyle hava sicakligi da hissedilir derecede düstü.

An itibariyle hava sicakliginin 10 derece oldugu kent merkezinde soguk hava dalgasinin birkaç gün daha etkili olmasi beklenirken, ayni süre içerisinde soguk nedeniyle yüksek kesimlerde örtü seklinde kar yagisi tahmin ediliyor.

Gümüshane’de dün gece en düsük sicaklik eksi 3,5 derece ile Süleymaniye Kayak Merkezinde ölçülürken orayi Kürtün Arpacik köyü eksi 3,2, Asagi Yuvali köyü eksi 3 ve Zigana Kayak Merkezi eksi 1,4 derece ile izledi.
Kaynak: İHA