Yalovali Kadin Muhtar Hem Mahallelinin Sevgisini Hem Ödülleri Kazandi

Aile bütçesine katkida bulunmak isteyen ev kadinlarina satis yeri tahsisi ve ihtiyaç sahibi üniversite ögrencilerine burs desteklerinden dolayi en basarili 10 kadindan biri seçildigi 2018'de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan ödül alan, bu yil da bir dernek tarafindan ödüle layik görülen Sahil Mahallesi Muhtari Ebru Filiz, 3. dönemde hizmetlerine devam ediyor Muhtar Filiz: '(2009 seçimlerinde) Ilk bu fikrimi babamla paylastim. Babam 'Katiyen olmaz, kim oy verecek. Bizi rezil mi edeceksin' dedi. Babamin kapisini çarptim ve çiktim. 'Oyunu istemiyorum' dedim. Babam benden sonra takim elbisesini giymis ve bana oy istemek için gece aile dostlarini dolasmaya baslamis'

SITKI YILDIZ - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin degerlendirmesi sonucu 2018'de en basarili 10 kadindan biri seçilen, bu yil da bir dernekten ödül alan Yalova'nin Çiftlikköy ilçesi Sahil Mahallesi Muhtari Ebru Filiz, üst üste 3. döneminde görevini sürdürüyor.

Ebru Filiz, 29 Mart 2009'da muhtarliga seçildikten sonra basarili çalismalariyla mahallelinin gönlünü kazandi.

Filiz, 2014 ve 2019 seçimlerinde de mührü kendisine emanet eden mahalleliden, anneleri, ablalari, kardesleriymis gibi sevgi ve saygi görüyor.

Ev kadinlarina yönelik "Damla Projesi" ile ihtiyaç sahibi üniversite ögrencilerine destek amaçli "Filiz Projesi", Ebru Filiz'e 2018'de ödül getirdi. Çalisip ev ekonomilerine destek olmak isteyen kadinlar için muhtarligin yaninda çadirlar kurduran Filiz, 35 kadinin el isi ürünlerini ve hazirladigi yiyecekleri satmalarini sagladi.

Muhtar Filiz'in, üniversiteyi kazanarak sehir disinda egitim gören ve maddi durumu iyi olmayan 26 ögrenciye hayirsever is insanlarinca aylik 150 ila 250 lira burs destegi saglanan projesi ise devam ediyor.

Bu projelerinden dolayi Filiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginca "Dünya Kadinlar Günü" dolayisiyla yilin en basarili 10 kadinindan biri seçildi.

Ödülünü 8 Mart 2018'de Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan alan Filiz, bu yil da bir dernek tarafindan ödüle layik görüldü.

Ebru Filiz, AA muhabirine, büyük bir mahalle olan görev yerinde, 2009'da en yakin rakibinin 300 oy farkla önünde muhtar seçildigini söyledi.

Seçim sürecinde yasadiklarini aktaran Filiz, söyle konustu:

"Ilk bu fikrimi babamla paylastim. Babam 'Katiyen olmaz, kim oy verecek. Bizi rezil mi edeceksin?' dedi. Babamin kapisini çarptim ve çiktim. 'Oyunu istemiyorum.' dedim. Babam benden sonra takim elbisesini giymis ve bana oy istemek için gece aile dostlarini dolasmaya baslamis. Bir hafta sonra 'Oyunu verecek misin?' dedim. Bu sekilde bu yola girdik ve 1,5 aylik çalismayla güzel bir basari sagladik. Insanlara verdikleri oylara karsilik güzel çalismalar yaptigimiza inaniyorum. Örnek olarak kadinlara ve üniversiteyi kazanan ihtiyaç sahibi ögrencilerimize yönelik bir projemiz vardi. Çalisip esine destek olmak isteyen 35 kadinimizla yola çiktik. Muhtarligin sag ve sol kisminda belediyemizin destegiyle güzel çadirlar kurduk. Evlerinde yaptiklari ürünleri pazar halindeki çadirlarda satiyorlardi. Çok büyük basari elde ettik. Onlar çok iyi para kazandi, borçlarini ödeyebildi. Üniversite ögrencileriyle ilgili burs projemiz de devam ediyor."

- Saha çalismalarina yöneldiler

Filiz, çalismalarinin karsiliginda Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde Yalova'yi en iyi sekilde temsil ederek memleketine ödülle döndügünü, bu yil da Kamu Görevlileri ve Çalisanlari Dernegince "en basarili muhtar ödülü"ne layik görüldügünü söyledi.

Eskiden muhtarlarin yaptigi islemlerin birçogunun nüfus müdürlüklerince yerine getirilmesinden dolayi kendisi ve mevkidaslarinin saha çalismalarina, proje üretmeye yöneldigini dile getiren Filiz, "2018'e kadar muhtarlik kurumunun sigortasini kendimiz ödüyorduk. Su an devlet hükmünde ödeniyor. Eskiye nazaran birçok iyilestirme görüyoruz. Sag olsun Sayin Süleyman Soylu muhtarlari el üstünde tutuyor. Cumhurbaskanimiz Erdogan'in da 'Muhtarlar uç beylerimizdir, sakin onlari üzmeyiniz.' lafiyla kurumlarin bütün kapilari daha net, daha seffaf bizlere karsi." diye konustu.

- Mahalle esnafi memnun

Kuaför Mehmet Topal ise Filiz'den çok memnun olduklarini belirterek, "Allah kendisini basimizdan eksik etmesin. En ufak sorunumuzda yardimimiza yetisiyor. Kendisine çok tesekkür ediyorum." dedi.

Esnaf Elif Ertugrul da bir kadin olarak onunla gurur duyduklarini ifade etti.

Filiz'in uzun yillar görevde kalmasini istediklerini söyleyen Ertugrul, "Ne zaman basimiz sikissa, derdimiz olsa kapisini çaldigimizda geri çevirmez hatta geç saatlerde dahi arayabiliyoruz. Mahallemizin adeta annesi, arkadasi, kardesi hatta sirdasi." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA