Türk Hekimlerden Arnavutluk'ta Nöroloji Egitimi

TürkiyeArnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde 4 ay süren egitim programini basariyla tamamlayan Arnavut hekim ve teknisyenler sertifikalarini aldi.

AHMET SERTAN USUL - Arnavutluk hükümetinin talebi üzerine, nöroloji uzmani Türk hekimlerin, Arnavutluk'taki meslektaslarina verdigi 4 aylik egitim programi basariyla tamamlandi.

Türkiye'nin sagladigi mali destekle insa edilen ve geçen nisanda hizmete giren Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Egitim ve Arastirma Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Ömer Karadas tarafindan Epilepsi, Nörofizyoloji, Bas agrisi ve Inme üniteleri kuruldu.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre, Arnavutluk hükümetinin Türk hekimlerden, Arnavut hekimlere nöroloji alaninda egitim vermesini talep etmesi üzerine, nöroloji alaninda sertifikali egitim programi düzenlendi.

Egitimlere, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi ile Tiran Üniversitesi Tip Fakültesi Mother Teresa Hastanesi'nden nöroloji hekim ve teknisyenleri katildi.

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde 4 ay süren egitim programini basariyla tamamlayan Arnavut hekimler için sertifika töreni düzenlendi.

Arnavutluk Saglik ve Sosyal Koruma Bakan Yardimcisi Mira Rakacolli, törenin ardindan yaptigi konusmada, egitimlerin önemine isaret ederek, "Egitimler sayesinde nöroloji alanindaki tetkikler Arnavutluk'taki farkli hastanelerde yapilabilecek. Böylece hastalara daha iyi hizmet sunacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Rakacolli, egitimlerin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Törene, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Genel Direktörü Rudina Degjoni ile Genel Direktör Yardimcisi Abdülaziz Can, SBÜ Gülhane Egitim ve Arastirma Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Ömer Karadas ile doktorlar katildi.
Kaynak: AA