TÜGVA'dan Yöneticilerinin Mesleklerini Vakif Araciligiyla Buldugu Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Mesleklerini yaparken vakif çalismalarinda gönüllü olarak çalismalari takdir edilesi bir durum olmasi gereken yöneticilerimizin mesleklerine vakif araciligi ile kavusmus gibi gösterilmesi kara propagandadir, bu kara propagandayi asla kabul etmiyoruz' 'Yurt disindaki etki ajanlari ve yurt içindeki gazeteciler, bazi siyasiler bu durumu kara propaganda malzemesi yapmak yerine, eger bir sorun olarak görüyorlarsa kendilerine hodri meydan diyoruz, bu iddialarini yargiya tasimalarini bekliyoruz'.

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA), mesleklerini yaparken vakif çalismalarinda gönüllü çalisan yöneticilerinin, mesleklerine vakif araciligi ile kavusmus gibi gösterilmesinin kara propaganda oldugunu, bunun asla kabul edilmeyecegini bildirdi.

Vakiftan yapilan açiklamada, misyonu ve vizyonu belli olan TÜGVA'nin, genel merkez ve il-ilçe yöneticilerinin gönüllülük esasiyla gençlere karsiliksiz hizmet ettigi, isi, gücü, meslegi olan kisilerin bulundugu görünür, seffaf ve güzide bir kurulus oldugu anlatildi.

Açiklamada, TÜGVA'da istihdam edilen personeller hariç Yönetim Kurulu üyeleri, il temsilcileri ve diger vakif yöneticilerinin gönüllülük esasiyla vakif çalismalarinda bulundugunu, her birinin kendi mesleklerini icra ettigi aktarildi.

Gönüllülük esasi ile yapilan bu çalismalarda kisilerin istedigi okulu okuma ve istedigi meslegi yapma hürriyetinin bulundugu ve bunun yasal oldugu anlatilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bir kisinin özel sektörde ya da kamuda çalismasi yasal olarak vakif yöneticisi veya üyesi olmasina engel degildir. Bu seffaf ve yalin gerçege ragmen vakif yöneticilerimizin meslekleri ve çalistiklari yerler üzerinden hedef alinmasi, haklarinda iftira atilmasi sadece kara propagandadir. Mesleklerini yaparken vakif çalismalarinda gönüllü olarak çalismalari takdir edilesi bir durum olmasi gereken yöneticilerimizin mesleklerine vakif araciligi ile kavusmus gibi gösterilmesi kara propagandadir, bu kara propagandayi asla kabul etmiyoruz. Yurt disindaki etki ajanlari ve yurt içindeki gazeteciler, bazi siyasiler bu durumu kara propaganda malzemesi yapmak yerine, eger bir sorun olarak görüyorlarsa kendilerine hodri meydan diyoruz, bu iddialarini yargiya tasimalarini bekliyoruz. Sosyal medyadan iftira atarak, yalan söyleyerek, tehdit ederek, hedef göstererek bizleri yildiramayacaklarini açik bir sekilde ilan ediyoruz."
Kaynak: AA