Togan Demircan Açiklamasi 'Saglik Idarecileri Sözlesmeli Degil Sinavla Atanmalidir'

Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, saglikta sözlesmeli statüden vazgeçilerek idarecilerin sinavla atamalarinin yapilmasi gerektigini söyledi.

Togan Demircan Açiklamasi 'Saglik Idarecileri Sözlesmeli Degil Sinavla Atanmalidir'
Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, saglik idarecilerinin ve saglik çalisanlarinin üzerinden sözlesme dönemlerinin tehdit olmaktan çikarilmasi gerektigini belirterek, “Bashekimi olmayan kurumlara derhal bashekim görevlendirmeleri yapilmali. ’Bu benden, bu degil’ mantigindan arinarak liyakati ön planda tutarak sözlesmeli yöneticilik sisteminden vaz geçilmeli. Yönetim kadrolarinda proje üreten idarecilere yer verilmeli. Hekim arkadaslarimizin istifalari önlenmeli. Saglik çalisanlarinin sorunlari ve çözüm önerilerine yönelik sendikaya degil, sendikalara kulak verilmeli. Sözlesme imzalayarak disaridan kuruma gelen idareci arkadaslarimizda o kuruma ait kurum hafizasi yok, kurumu taniyip aidiyet duygusu olusuncaya kadar sözlesme süresi bitiyor. Bu süreç sil bastan yeniden basliyor. Dogal olarak yeniden sözlesme imzalayana kadar birçok kuruma çivi dahi çakilmiyor, varsa projeler askiya aliniyor. Bu durumda kaybeden kurumlarimiz, çalisanlarimiz ve hizmet alanlar oluyor” dedi.



“Sözlesmeli statüden vazgeçerek sinavla saglik idarecileri atamalarini yapilmalidir”

Saglik Bakanligi disinda sözlesmeli yöneticinin neredeyse bulunmadigini ifade eden Demircan, açiklamasini söyle sürdürdü: “Temel dinamiklerimizden bir tanesi olan saglik hizmetlerinde neden sözlesmeli saglik idarecileri var? Geçmiste CEO ve genel sekreterlik modelleri denendi ama olmadi. Bir bakanliktan bes bakanlik çikartildi. Ayni binada ayni bakanligin iki farkli idarecisi asansör kullanimlarini birbirlerine kapatti, bir birlerine yemek dahi vermek istemediler. ’Benim referansim, senin referansini döver’ mantigi yürütüldü. Aylardir Istanbul Saglik Müdürlügü ile ilgili ’gitti, geldi’ söylentileri ile belki müdür bey ve ekip arkadaslarinin performanslari düstü. Benzer birçok ilimiz var. Türkiye’nin spesifik hastanelerinin basinda bashekimleri yok. Hem sözlesmeli, hem vekil. Bu tezata son verilmeli. Saglik bakanligina çagrimiz; biran evvel sözlesmeli statüden vazgeçerek diger bakanliklarda oldugu gibi sinavla saglik idarecileri atamalarini yapmalaridir.”
Kaynak: İHA