Suzermed Clinic Kurucusu Hasan Süzer Açiklamasi 'Saglik Kuruluslarinin Akreditasyon Standartlari Gelistirilmeli'

Türkiye’de saglik turizminin gelistirilmesi adina degerlendirmelerde bulunan Suzermed Clinic kurucusu Hasan Süzer, saglik kuruluslarinin akreditasyon standartlarinin gelistirilmesi ve gerekli akrediteyi saglayamayan saglik kuruluslarinin kontrol altina alinmasi gerektigini belirtti.

Suzermed Clinic Kurucusu Hasan Süzer Açiklamasi 'Saglik Kuruluslarinin Akreditasyon Standartlari Gelistirilmeli'
Türkiye’de ve dünyada gelisme döneminde olan medikal turizmin daha da gelistirilmesi adina birtakim önerilerde bulunan Suzermed Clinic kurucusu Hasan Süzer, mevzuat çalismalarinda, saglik kuruluslarinin verecekleri hizmetin çerçevesine dikkat edildigi kadar yurt disindan gelmesi beklenen saglik turistlerinin beklentilerine de dikkat edilmesi gerektigini ifade etti.

Yurt disinda kurulacak irtibat ofislerinin, orta ve uzun vadede oldukça yararli olacaklarini düsündügünü de belirten Hasan Süzer, “Hastalarin transfer baglantilarinin istikrara kavusturulmasi, kurumsal boyuttaki anlasmalarin takip edilmesi, hastalarin evlerine döndükten sonraki süreçlerin takip edilmesi açisindan bu ofislerin oldukça yarar saglayacagini düsünüyorum” dedi.

Türkiye’nin son yillarda saglik alaninda gerçeklestirdigi çesitli yatirimlar ile saglik turizminde bir atilim sagladigini da dile getiren Hasan Süzer, saglik turizminde Türkiye’nin tercih edilme sebeplerini ise bekleme süresinin olmamasi, kisilere özel hizmet sunulmasi, kalitenin dünya standartlarinda olmasi, fiyatlarin ekonomik olmasi seklinde yorumladi.

“Bilgi transferi saglanmali”

Saglik turizminde aracilik yapan firmalarin, hizmet alanlarinin, hastanin evden çikmasindan tekrar eve girmesine kadar ki tüm süreçleri kapsamasi gerektigini belirten Süzer, “Bu alandaki pazarlamalarimiz rasyonel ve gerçekçi olmali, potansiyel hastalara agresif satis yapilmasi yerine transparan bilgi transferi saglanmali, biz sirketimiz Suzermed Clinic olarak bu konuya çok hassas yaklasiyoruz” seklinde konustu.

Komsu ülkelerdeki saglik sistemleri, teshis, tedavi, sigorta ve saglik teknolojilerinin incelenerek, hedef ülkelerin ve pazarlarin tespit edilmesinin önemine deginen Hasan Süzer, “Özellikle global alanda en çok konusulan yabanci dillere hâkim bir ekip ile bu ülkelerin saglik, turizm ve vatandaslik hukuku konusunda da egitim almis personel sayisinin hizla artirilmasi gerekmektedir. Verilen hizmeti geçici olarak görmek yerine, gelecege yönelik yapilan ilk çalisma olarak gördügümüzde, bu hizmetin daha iyi verilmesi için azami derecede dikkatli oluruz” diye konustu.

Türkiye’nin saglik alaninda açilabilecegi hedef ülkeleri Almanya, Hollanda, Ingiltere, Ukrayna, Birlesik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Irak olarak siralayan Süzer, bu ülkelerin hem tarihi hem de kültürel olarak Türkiye’den yapilacak girisimlere açik oldugunun altini çizdi.
Kaynak: İHA