Pursaklar'da ''Mevlid-I Nebi Haftasi'' Coskusu

Pursaklar Belediyesi tarafindan Devlet Tiyatrolari Pursaklar Sahnesi’nde Mevlid-i Nebi Haftasi dolayisiyla program düzenlendi.

Pursaklar'da ''Mevlid-I Nebi Haftasi'' Coskusu
Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) dogumunun 1450.yili münasebetiyle Pursaklar’da bulunan Devlet Tiyatrolari Pursaklar Sahnesi’nde ‘‘Mevlid-i Nebi Haftasi’’ programi düzenlendi.

Programa Ilçe Kaymakami Mehmet Yildiz, Belediye Baskani Ertugrul Çetin, Ak Parti Ilçe Baskani Servet Türkayik, belediye baskan yardimcilari, birim müdürleri ve çok sayida vatandas katilim sagladi.

Program Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin’in yapmis oldugu günün anlam ve önemini belirten konusmasi ile basladi.



‘‘Dualar esliginde bir gece geçirmeyi ümit ediyoruz’’

Açilis konusmalarinda Belediye Baskani Ertugrul Çetin, ‘‘Dualar esliginde bir gece geçirmeyi ümit ediyoruz. Bugün yapilan dualar önce efendimizi sonra da tüm geçmislerimizin ruhuna hediye ediyoruz. Mevlid-i Nebi’nin birlik, beraberlik ve kardeslik duygularimizi pekistirmeye vesile olmasini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Mevlid-i Nebi Haftasini coskuyla kutlamamiza vesile olan Prof. Dr. Nihat Hatipoglu, Sedat Uçan, Mehmet Bilir hocamiza ve programimiza yogun katilim saglayan Pursaklar halkina çok tesekkür ediyorum’’ dedi.

Baskan Ertugrul Çetin’in konusmalarinin ardindan Dünya Kuran’i Kerimi güzel okuma birincisi Mehmet Bilir’in tilaveti ile programa devam edildi. Ilahi Sanatçisi Sedat Uçan’in ilahileri esliginde Prof. Dr. Nihat Hatipoglu’nun doyumsuz sohbeti ile manevi iklimin doruguna ulasilarak Pursaklar halkina muhtesem bir Mevlid-i Nebi gecesi yasatildi.
Kaynak: İHA