MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi 'Teröristbasi Gülen'in Geldigi Gün Öldügü Gün Olacaktir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli PKK’nin kanli emelleriyle rota tayin edenlerin Türk milletinin samarini eninde sonunda kafalarina yiyeceklerini dile getirerek, “Tipki Humeyni gibi, Türkiye’ye gelmesini bekledikleri Fetullah Gülen’e fazla umut baglamasinlar, çünkü teröristbasi Gülen’in geldigi gün öldügü gün olacaktir“ dedi.

MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi 'Teröristbasi Gülen'in Geldigi Gün Öldügü Gün Olacaktir'
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantisinda gündeme dair açiklamalarda bulundu. Bahçeli burada yaptigi konusmasinda, Türkiye’de adaletli, bütünlük ve sadelik içeren, dolayli vergi yükünü hafifleten kapsamli bir vergi reformuna ihtiyaç oldugunu dile getirerek, “Adaletli bir vergi sistemi ayni zamanda demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerin ayrilmaz bir parçasidir. Bildiginiz gibi, toplanan vergilerin yüzde 67’si dolayli, yüzde 33’ü de dolaysiz vergilerden tesekkül etmektedir. Iki vergi türü arasinda açilan makasi kapatmak lazimdir” dedi.



“KAYNAK DAGILIMINDA ADALET VE ETKINLIK, SAGLANMALIDIR”

Vergi sisteminin verimliligi ve etkinliginin, toplanan vergi gelirlerinin milli gelire oraniyla ölçüldügüne isaret eden Bahçeli, sunlari söyledi:

“Vergi yükü orani azalsa bile kayit disiliktaki artis, hedeflenen vergi gelirlerine ulasmayi zorlastirmaktadir. Dar gelirli vatandaslarimizi, asgari ücretle geçinen milyonlarca kardesimizi, üreten, gelistiren ve istihdama destek veren insanlarimizi bogmayacak, bunaltmayacak adil bir vergi sisteminin varligi kaçinilmaz bir ihtiyaçtir. Parti Programi’mizda vurgulandigi üzere;

‘Kamunun elde ettigi gelirlerin harcamalari karsilamasi esastir. Kamu gelirlerinin tahakkukunda; kamu harcamalarinin saglam kaynaklardan karsilanmasi, yatirim, üretim ve ticaretin tesvik edilmesi gibi ekonomik politikalarin yani sira, sosyal adaletin saglanmasi, bölgesel gelismislik farklarinin en aza indirilmesi, istihdamin artirilmasi gibi sosyal politikalar göz önünde bulundurulmalidir. Kaynak dagiliminda adalet ve etkinlik, hizmet üretiminde verimlilik saglanmalidir.’ Herkesin mali gücüne göre vergi ödedigi adaletli bir vergi sisteminin tesisi esas olmalidir.”

“ISTIHDAM, ÜRETIM VE IHRACAT ARTISI SAGLAYAN MÜTESEBBISLERIMIZE YÖNELIK VERGI INDIRIM VE KOLAYLIKLARINI IÇEREN BIR PROGRAM UYGULANMALIDIR”

Vergiye iliskin düzenlemelerde, kamu finansmaniyla ilgili önceliklerin yani sira verginin üretim ve istihdamin üzerindeki etkileri ile sosyal yönünün birlikte degerlendirilmesi gerektigini ifade eden MHP lideri Bahçeli, “Vergi sistemi, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapisini dikkate alan dinamik bir yapiya kavusturulmalidir. Bu çerçevede yatirim yapan insanlarimiza, istihdam, üretim ve ihracat artisi saglayan mütesebbislerimize yönelik vergi indirim ve kolayliklarini içeren bir program uygulanmalidir” diye konustu.

“Vergi kanunlari; verginin konusu, matrahi ve vergi çesitleri itibariyla tümüyle gözden geçirilerek uygulamada basitlik ve etkinlik ortam bulmus olacaktir”

Gelir vergisinin kisiselligi ve mali güce göre vergilendirme ilkeleri dikkate alinarak üniter vergilemeye agirlik verilmesinin kendilerine göre en uygun yol olduguna dikkati çeken Bahçeli, “Düsüncemiz odur ki, vergi kanunlari; verginin konusu, matrahi ve vergi çesitleri itibariyla tümüyle gözden geçirilerek uygulamada basitlik ve etkinlik ortam bulmus olacaktir” ifadesine yer verdi.

“ÇALISMANIN IYISI KÖTÜSÜ OLMAZ. ZIRA RIZKIN IYISI KÖTÜSÜ OLAMAZ”

Bir süredir Istanbul’un bazi ilçelerinde kagit toplayanlarla ilgili arzu etmedikleri üzücü olaylar yasandigi, bunu konuyu da özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun kasiyip siyaset malzemesi haline getirmeye çalistigini söyleyen Bahçeli, söyle devam etti:

“Kiliçdaroglu’nun en iyi bildigi sey bulanik suda balik avlama merakidir. Bu merak basina çok isler açsa da dedigim dedik çaldigim düdük havasinda israr etmektedir. Kiliçdaroglu garibanin yaninda oldugunu söylüyor. Bu söze kendisi bile inanmiyor, hiç kimseye de inandirici gelmiyor. Sokak aralarinda kagit toplayan kardeslerimize sosyal güvenliginiz olacak diyor, hiç kimsenin onlara müdahale edemeyecegini, üstelik toplama isini rahatlikla yapacaklarini iddia ediyor. Çalismanin iyisi kötüsü olmaz. Zira rizkin iyisi kötüsü olamaz. Ne var ki, asil mesele kagit toplayici kardeslerimizi rahatlatmak degil, onlari daha huzurlu, daha güvenli, daha insani sartlarda çalisabilmelerinin önünü açmaktir. Bunun yolu da ilk etapta egitimdir.”

“Osman Kavala Sorosçu’dur, Selahattin Demirtas teröristtir, yerleri de demir parmakliklarin arkasidir”

CHP yönetimi sorununun karmasiklasarak kroniklesen kasvetli bir sorun oldugunu dile getiren Bahçeli, “Kiliçdaroglu geçen haftaki grup toplantisinda millet adina adalet istedigini açiklamis. Masum insanlarin hapishanelerde kin ve intikam duygulariyla tutulmasina karsi çikmis. Keske konusmasi bunlarla sinirli kalsaydi. Fren ve dikis tutmayan Kiliçdaroglu en sonunda karanlik niyetini hain isimleri pespese siralayarak ifsa etmistir. Kiliçdaroglu utanmadan, sikilmadan sormus; Osman Kavala neden hapiste? Selahattin Demirtas neden hapiste? Her soru kendi içinde bir cevap barindirir, ama akil dagilmasi yasayan bu sahis için bunun bir önemi yoktur. Osman Kavala Sorosçu’dur, Selahattin Demirtas teröristtir, teröristin yeri de hukukun üstün oldugu tüm demokratik ülkelerde demir parmakliklarin arkasidir” diye konustu.

“Bürokratlara verdigin süre doldu, üstelik bir gün de geçti. Sayin Kiliçdaroglu, ne oldu, heyben doldu mu?”

CHP lideri Kiliçdaroglu’nun amcaliga, agabeylige soyunarak bürokrasiye ‘ayar’ vermeye kalkistigini ifade eden Bahçeli, sunlari kaydetti:

“Su konusana bakin hele, diyor ki: ‘18 Ekim Pazartesi itibariyla bu düzenin illegal isteklerine verdiginiz tüm destegin sorumlulugu size de ait olmaya baslayacaktir. ‘Emir almistim’ diyerek bu kirli islerden siyrilamazsiniz. Size kanun disi ne yaptiriliyorsa pazartesi itibariyla durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteginizi çekin.’ Süre doldu, üstelik bir gün de geçti. Sayin Kiliçdaroglu, ne oldu, heyben doldu mu? Attigin tas yerini buldu mu? Basin göge erdi mi? Senin hukuka bakisin bu mudur? O tarihe kadar yapan yapti, kapan kapti, 18 Ekim’den sonra sorumlusunuz demek mi istiyorsun?”

“TERÖRISTBASI GÜLEN’IN GELDIGI GÜN ÖLDÜGÜ GÜN OLACAKTIR”

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun kendi içinde vahim çeliskilerle hasta oldugunu dile getiren MHP lideri Bahçeli, “Kiliçdaroglu’nun bürokrasiyi tehdit mesaji vesayetçi bir söylemdir. Bürokraside hata yapan çikacaktir, bunlar tespit edilip ayiklanir. Ancak serefli Türk bürokratini tehdit etmek müstevli üslubudur. Bu üslubun faili ates olsa cürmü kadar yer yakacaktir. FETÖ stratejileri CHP’yi kavramis, IP’i kasnaga çevirmistir. Okyanus ötesinde zillet ittifakinin lobi çalismasini üstlenen, Türkiye husumetini kamçilama arayisinda olan vatan hainlerinin itibarsiz dayanismasiyla siyaset yapanlar, PKK’nin kanli emelleriyle rota tayin edenler bu milletin samarini eninde sonunda kafalarina yiyeceklerdir. Tipki Humeyni gibi, Türkiye’ye gelmesini bekledikleri Fetullah Gülen’e fazla umut baglamasinlar, çünkü teröristbasi Gülen’in geldigi gün öldügü gün olacaktir.”

(Mustafa Cenik - Sadettin Aliusta/IHA)
Kaynak: İHA