Mersin Devlet Opera Ve Balesinin Yil Sonuna Kadar Olan Temsil Programlari Belirlendi

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Vekili Serbülent Biçer, yil sonuna kadarki temsil programlarini belirlediklerini bildirdi.

Biçer, yazili açiklamasinda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda yeni eserlerle sanatseverlerin karsisina çikmaya hazirlandiklarini belirtti.

Ekim, kasim ve aralik aylarindaki temsil programlari hazirliklarini tamamladiklarini aktaran Biçer, 12 Ekim'de Italyan besteci Giuseppe Verdi'nin "La Traviata" operasindan uyarlanan rejili konserin prömiyerini gerçeklestirdiklerini hatirlatti.

Biçer, "Sekeronya" müzikali ve "Amadeus" balesini seyirciyle bulusturacaklari ekimde, İçel Üniversitesi is birligiyle hazirlanan "Geleneksel Sonbahar Konseri" ile "Arkeoloji Müzesi Konseri"ni de sahneye tasiyacaklarini ifade etti.

Kasimda, orkestra sefi ve piyanist Ibrahim Yazici'nin projesi "Kadin'im" isimli anlatimli konserle seyircilerin karsisinda çikacaklarini aktaran Biçer, diger temsillere iliskin sunlari kaydetti:

"10 Kasim Atatürk'ü Anma Konseri ve pandemi öncesi sergiledigimiz 'Arda Boylari Balesi' bu ayin programina dahil. 'Koro Gala Konseri' için dünya operalarinin en güzel, en popüler örneklerinden olusan bir repertuvar hazirliyoruz. Tolga Tavis imzali 'Fonikler Köyü', çocuklar ve büyükler için hazirlanmis senfonik masal niteligi tasiyan bir eser. Sadece çalgi çalanlarin yasadigi hayali bir köyü anlatan bu eseri, kasim sonlarinda sanatseverlerin begenisine ilk defa sunacagiz. Aralikta Puccini'nin 'Tosca Operasi'ni, 'La Traviata' operasinda oldugu gibi rejili konser formunda sahneleyecegiz. Adnan Saygun'un 'Yunus Emre Oratoryosu' programimiza almis bulunuyoruz. Balenin önemli eserlerinden olusan ve bale yildizlarini bulusturan 'Gala Bale' seçkisini yine bu ay içerisinde sahneleyecegiz. Yeni yil konseriyle, aralik ayi programini tamamliyoruz."

Kaynak: AA