Mastercard'in Aliexpress'te E-Ihracatçilara Destek Kampanyasi Sürüyor

Mastercard Hizli Gelisen Pazarlar, Pazarlama ve Iletisim Baskan Yardimcisi Ceren Türkben Kaya: 'AliExpress ve ShipEntegra ile yaptigimiz is birligi ile yilin en büyük alisveris festivali 11.11'de Türk saticilara bu yil da destek olacagimiz için mutluyuz'

Mastercard, geçen yil dünyanin en büyük e-ticaret platformlarindan AliExpress'te hayata geçirdigi e-ihracatçilara destek çalismalarini 11 Kasim'da baslayacak kampanya ile devam ettiriyor.

Mastercard açiklamasina göre, bu yil yurt disi kargo çözümleri firmasi ShipEntegra'nin da is birligine dahil oldugu kampanya ile Mastercard Ticari Kart sahibi KOBI'lerin lojistik masraflari yüzde 50 azalacak.

Türkiye'nin hedefledigi ihracat rakamlarina ulasmasi için ticari isletmelere destek olan Mastercard, Mastercard Ticari Kart sahibi isletmeleri dünyaya açiyor. Mastercard Ticari Kart sahibi isletmelerin, AliExpress üzerinden ShipEntegra'nin lojistik çözümlerinden faydalanacagi kampanya kapsaminda; AliExpress'te magazasini açan ve 11.11 Global Alisveris Festivali'ne katilan saticilar Mastercard, Aliexpress ve ShipEntegra is birligi ile yurt disi lojistik masraflarinda yüzde 50 indirim ayricaligindan yararlaniyor.

Türkiye'de bulunan markalarin küresel ticarete atilmasinin önünü açan is birligi ile küçük ve orta ölçekli isletmelerin rekabet güçlerini artirmasi hedefleniyor. Kampanya kosullarina uyan tüm AliExpress saticilarinin dahil oldugu bu çalismada, yeni satici olarak e-ticarete atilmak isteyen isletmeler de AliExpress Satici Kaydi ile islemlerini hizlica gerçeklestirebiliyor.

- "Pandemiyle birlikte KOBI'lerin dijital dönüsüm hizi durmadan artiyor"

Açiklamada görüslerine yer verilen Mastercard Hizli Gelisen Pazarlar, Pazarlama ve Iletisim Baskan Yardimcisi Ceren Türkben Kaya, pandemiyle birlikte KOBI'lerin dijital dönüsüm hizinin durmadan arttigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de de e-ticarete atilip küresel pazarlarda rekabete girecek KOBI'lerin orani her geçen gün yükseliyor. Biz de Mastercard olarak Türkiye'deki e-ticaret faaliyetlerini destekleyecek ve KOBI'lerimizin dünyada rakipleriyle kiyasiya mücadele edebilecegi uygulamalar gelistirmeyi ve kolayliklar saglamayi önceliklerimizden biri haline getirdik. Bu kapsamda, AliExpress ve ShipEntegra ile yaptigimiz is birligi ile yilin en büyük alisveris festivali 11.11'de Türk saticilara bu yil da destek olacagimiz için mutluyuz. Devam eden süreçte MasterKobi platformu araciligiyla dijital dünyaya entegre olmayi hedefleyen KOBI'lere en uygun çözümleri sunmaya devam edecegiz."

AliExpress Türkiye ve Orta Dogu Ülke Müdürü Yaman Alpata da Alibaba Group'taki misyonlarinin dünyanin neresinde olursa olsun is yapmayi kolaylastirmak oldugunu aktararak, "Bir isletme için e-ihracat’taki en önemli adimin lojistik oldugunu biliyoruz. Bu baglamda, 11.11 Global Alisveris Festivali'nde lojistik maliyetlerini ShipEntegra'nin rekabetçi fiyatlarina ek olarak yüzde 50 düsürmek için Mastercard ve ShipEntegra ile is birligi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu is birligi ile e-ihracat tarihinde yeni bir rekora imza atilacagindan eminim." degerlendirmesinde bulundu.

- Saticilara özel firsatlar

ShipEntegra Kurucu Üst Yöneticisi (CEO) Ali Ceylan ise geçen yil AliExpress ve Mastercard tarafindan baslatilan "E-Ihracatçilara Destek" kampanyasina dahil olmaktan mutluluk duyduklarini belirterek, "Türkiye'nin e-ihracat alanindaki gelisimine katkida bulunmak en temel hedeflerimiz arasinda yer almaktadir. Hedefimiz dogrultusunda e-ihracat alaninda faaliyet gösteren kisilere yazilim ve lojistik alaninda hizmet vererek islerini kolaylastiriyor ve e-ihracat alaninda ön plana çikmalari için gerekli çalismalari yapiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ceylan, su degerlendirmede bulundu:

"Her sene 11.11'de gerçeklestirilen ve dünyada en çok satis yapilan günlerden biri olan Global Alisveris Festivali'nde Türk saticilarin global pazar yerlerindeki rekabet gücünü artirmak ve ülke ekonomisine katkida bulunmalari adina baslatilan bu kampanya da saticilarin müsteri kitlelerini genisletebilmeleri ve satislarini artirabilmeleri adina express ve ekonomik kargo çözümleri sunuyoruz. AliExpress üzerinden satis yapan kullanicilarimiz 150 milyondan fazla müsteriye ulasirken, yazilim ve lojistigi kendi bünyesinde yöneten Türkiye’nin e-ihracat lojistigine yön veren ilk ve tek firmasi ShipEntegra ile sinir ötesi ticareti tek ekrandan yönetiyorlar.

11.11'den itibaren 48 saat içinde verilen siparislerde geçerli olacak kampanyada Mastercard, rekabetçi fiyatlarimiza ek olarak lojistik maliyeti düsürmek adina yüzde 50 indirimle AliExpress saticilarina destek oluyor. Türkiye'nin e-ihracatina yön verecek olan bu kampanya da MasterCard ve AliExpress ile is birligi yaparak Türk saticilarina destek veriyor ve sinirlari birlikte asiyoruz."

Alibaba Grup tarafindan 12 sene önce hayata geçirilen ve 11.11 indirimi olarak bilinen Global Alisveris Festivali, AliExpress'in en büyük satis festivali olarak dikkati çekiyor. Saticilar bu festivalde yüzde 70'e varan indirimler saglarken, alisveris yapanlar eglenceli çevrim içi oyunlarla daha büyük indirimler de kazanabiliyor.

Mastercard Ticari Kart kullanan saticilara yönelik uygulanan yüzde 50 kargo indirimi sayesinde Türk saticilar da bu rekabete karsilik çok daha iyi fiyatlar sunabilecek. 11.11'den itibaren 48 saat süre ile verilen siparislerde geçerli olacak kampanyada gönderiler, e-ihracat, uluslararasi kurye ve kargo isi konusunda tecrübeli global bir firma olan ve saticilara 1 aylik ödeme vadesi sunan ShipEntegra tarafindan yapilacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen saticilarin, ShipEntegra ödeme ekranini doldururken Mastercard Ticari Kart bilgilerini kullanmasi yeterli olacak.

Kaynak: AA