Kudüs'te Yaralanan Filistinlilerin Sayisi 130'A Yükseldi

Israil güçlerinin Kudüs’te Mevlit Kandili’ni kutlayan Filistinlilere müdahalesinde yaralanan kisilerin sayisinin 130’a yükseldigi, 22’den fazla kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Israil güçleri, isgal altindaki Kudüs’te Hz. Muhammed’in dogumunun yil dönümü olan Mevlit Kandili’ni kutlayan Filistinlilere saldirdi. Kudüs’ün Eski Sehir bölgesinin Sam Kapisi (Bab el-Amud) ve çevresindeki bölgelerde Filistinlilere müdahale eden Israil güçleri, göz yasartici gaz, ses bombalari ve tazyikli su kullandi. Ögle saatlerinden bu yana devam eden olaylarda aralarinda çocuk ve kadinlarin bulundugu 130 Filistinlinin yaralandigi, 22’den fazla Filistinlinin ise gözaltina alindigi bildirildi.

Filistinli Avukat Nasser Odeh yaptigi açiklamada, yaslari 13 ile 15 arasinda degisen 15 çocugun gözaltina alindigini kaydetti.

Odeh, gözaltina alinan çocuklarin Kudüs’teki Salah El-Din Caddesi’ndeki polis karakolunda halen tutuklu bulundugunu ifade etti.

Yerel kaynaklar ise, Israil güçlerinin Kudüs’teki Sahira Kapisi bölgesinde genç Rami Al-Razem’i tutukladigi sirada gerçek mermi ile ates açigini belirtti.

Kaynak: İHA