Konya Kitap Günleri'nin Besinci Gününde Ziyaretçi Sayisi 250 Bini Asti

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Anadolu’nun en büyük kitap etkinligi olan Konya Kitap Günleri’nin besinci gün itibariyle 250 bin ziyaretçi sayisinin asildigini belirterek, herkesi bu coskuya ortak olmaya davet etti.

Konya Kitap Günleri'nin Besinci Gününde Ziyaretçi Sayisi 250 Bini Asti
Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Konya Kitap Günleri, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yogun katilimla devam ediyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam eden Konya Kitap Günleri’nde stantlari ziyaret ederek kitapseverlerle bir araya gelen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Kitap Günleri’nin tüm coskusuyla devam ettigini belirterek, besinci gün itibariyle 250 bin ziyaretçi sayisinin asildigini söyledi.

2019 yilindaki Kitap Günleri’nde ulasilan ziyaretçi sayisinin geçilecegini beklediklerini kaydeden Baskan Altay, “Sadece kitap almak için degil, söylesi için, konser için gelen ziyaretçilerimiz ortamdan çok memnun. Misafir yayinevlerimiz de çok memnun. Cosku dolu bir Kitap Günleri yasiyoruz. Ben tüm ziyaretçilere, yayinevlerimize tesekkür ediyorum” dedi.



"Herkese bu coskuyu yasamaya davet ediyorum"

Hem kitapseverlerin hem de yazarlarin birbiriyle bulusmasindan dolayi herkesin çok memnun oldugunu ifade eden Baskan Altay, “Salonlarimiz büyük bir kalabalikla yazarlarimizi agirlamaya devam ediyor. Konya Kitap Günleri’ne çok yogun bir ilgi var. Sadece Konya’dan degil, bölge illerimizden de hem okullar araciligiyla hem de bireysel olarak Kitap Günlerimizi ziyaret eden herkese tesekkür ediyorum. Bu bir Kitap Günleri degil aslinda bir kültür festivali. Yazarlarimizla söylesiler var. Dinletilerimiz, konserlerimiz var. Herkesi bu coskuyu yasamaya davet ediyorum. Bugün de özellikle okullarimiz burada civil civil bir ortamda Kitap Günleri’nde tüm Konya’yi misafir ediyoruz” diye konustu.



"Birbirinden önemli yazarlar okurlariyla bulusuyor"

Konya Kitap Günleri’nin ilk gününde; Metin Azimli, Süleyman Ragip Yazicilar, Emine Senlikoglu, ikinci gününde; Mete Yarar, Mustafa Karatas, Hatice Kübra Tongar, Sitki Aslanhan, Mustafa Armagan, Selma Argon Ersoy üçüncü gününde; Aykut Ertugrul, Ahmet Turgut, Murat Tavli, Erkan Göksu, Emrah Safa Gürkan, Yusuf Kaplan, Selahattin Yusuf, Tarif Tufan, Ihsan Kabil, Sadik Yalsizuçanlar, Hayati Inanç, Vural Kaya, Kitap Günleri’nin dördüncü gününde ise; Mevlana Idris, Ömer Tugrul Inançer, Yasin Aktay, Musa Mert, Mehmet Fatih Çitlak, Bekir Develi, Münir Arikan okuyuculariyla bulustu.

250 yayinevi ve 450 yazarin katildigi Konya Kitap Günleri, 24 Ekim’e kadar 10.00 - 21.00 saatleri arasinda kitapseverlerin ziyaretine açik olmaya devam edecek.
Kaynak: İHA