Kaspersky, Oyunlari 'Korkusuzca Oynatmak' Için Ünlü Oyuncularla Çalisiyor

Kaspersky Pazarlama Baskan Yardimcisi Andrew Winton: 'Korkusuz oyun' kampanyamiz, oyuncular için güvenli bir gelecek insa etmeye, insanlari tehditlerden kurtararak ödün vermeden oynayabilmelerine yönelik daha genis kapsamli bir çabanin parçasidir'.

Küresel siber güvenlik sirketi Kaspersky, oyunculari güçlü bir sekilde sürücü koltuguna oturtmak için dünyaca ünlü oyuncular Ali-A, Yammy XOX ve Boaster ile bir araya gelerek hizla büyüyen oyuncu topluluguna "korkusuz oyun" deneyimini getirdi ve siber güvenlik konusunda farkindalik yaratti.

Kaspersky açiklamasina göre, insanlarin kendilerini farkli bir dünyaya sokmaya ve yeni deneyimlerin tadini çikarmaya baslamasiyla PC oyun pazari yeniden canlandi. Kismi kapanmalar ve seyahat kisitlamalari tarafindan yönlendirilen bu ivme, PC oyun pazarinda oyuncularin güvenli ve tavizsiz bir oyun deneyimi yasamaya devam etmelerini birinci öncelik haline getiriyor. Ancak oyunlara olan yogun ilgi, siber suçlular için de firsatlar doguruyor.

Kaspersky ve popüler oyuncular, oyunculari çevrim içi güvenlik konusunda egitmek için siber güvenlik ve oyun oynama konusunda farkindaligi artiran "fearless gaming (korkusuz oyun)" eglenceli video serisi için bir araya geldi. Eglenceli videolar, oyun çevreleri arasinda siber güvenlik yazilimi yüklemenin PC performansina ve oynanisina belirgin bir sekilde müdahale edecegine dair yaygin ön yargilari ortadan kaldiriyor.

- Kaspersky, siber güvenlik çözümlerini sürekli olarak gelistiriyor

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaspersky Pazarlama Baskan Yardimcisi Andrew Winton, oyuncularin kesintisiz, yüksek performansli oyuna her zaman öncelik verdigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Kendi performanslarini gelistirmeye odaklanmak istiyorlar. Hesaplarinin saldiriya ugramasi, donanimlarinin düzgün çalisip çalismayacagi veya oyun sirasinda can sikici pop-up'larin görünüp görünmeyecegi konusunda endiselenmek istemiyorlar.

Arada Kaspersky de oyuncularin kendilerini korumak için dogru adimlari atmalarini ve FPS (saniyedeki kare sayisi) hizindan ziyade, FPS (birinci sahis nisanci) becerilerine odaklanabilmelerini istiyor. Oyun oynamak; sadece tek basina bir aktivite degil, ayni zamanda son birkaç yilda birçoklari için daha hayati hale gelen, benzer düsünen insanlarla sosyallesmenin ve etkilesim kurmanin bir yolu. 'Korkusuz oyun' kampanyamiz, oyuncular için güvenli bir gelecek insa etmeye, insanlari tehditlerden kurtararak ödün vermeden oynayabilmelerine yönelik daha genis kapsamli bir çabanin parçasidir."

Kaspersky'nin ürünleri, performans açisindan sürekli olarak en iyi siber güvenlik ürünleri arasinda yer aliyor ve oyuncularin ihtiyaçlari göz önünde bulundurularak hazirlaniyor. Ayrica sirket, özellikle oyunculari hedef alan kötü amaçli yazilimlari arayarak tehdit ortamindaki gelismeleri sürekli olarak denetliyor ve analiz ediyor.

Oyuncularla baglanti kurma ve çevrim içi güvenlik konusunda onlari egitme çabalarina ek olarak Kaspersky, hizla büyüyen oyun toplulugunu desteklemek ve en yüksek performansi korurken onlari güvende tutmak için siber güvenlik çözümlerini sürekli olarak gelistiriyor. Önde gelen tüketici ürünlerindeki Kaspersky Gaming modu araciligiyla oynanisi bozmamak için tarama güncellemeleri durdurulabiliyor ve bildirimler devre disi birakilabiliyor. Gizli bir dijital koruma gibi kullanicilar, Kaspersky'nin varligini hissetmiyorlar ancak çözüm tehditleri ortadan kaldirmak ve bilgisayarlari güvende tutmak için arka planda yorulmadan çalismaya devam ediyor.

Yeni is birliginin tanitimi, bu yilin baslarinda Kaspersky ile yüksek performansli eSpor markasi Fnatic arasindaki küresel birlikteligin duyurulmasini takip ediyor ve bu is birliginden çikan bir dizi girisimden ilkini olusturuyor.
Kaynak: AA