Izmir'de Dügündeki Cinayetle Ilgili 4 Tutuklama

Izmir’in Bornova ilçesinde dügün salonunda akrabalarin arasinda arazi anlasmazligi nedeniyle çikan ve 1 kisinin hayatini kaybettigi kavgayla ilgili gözaltina alinan 4 süpheli tutuklandi.

Izmir'de Dügündeki Cinayetle Ilgili 4 Tutuklama
Olay 16 Ekim gecesi saat 23.30 siralarinda Kemalpasa Mahallesi 7033 Sokakta bulunan dügün salonunda meydana geldi. Iddiaya göre Alican Ö. ile Nursena C. çiftinin dügününe damat tarafinin husumetli olan akrabalari arasinda çikan biçakli kavga gölge düsürdü. 1 yil önce köylerinde bulunan bir tarlaya çekilen duvardan dolayi aralarinda husumet olusan iki aile, dügünün sonlarina dogru tartisti. Servet Dasdan (35), Ugur D., Nusret D. ve Cevat D. ile Yavuz Ö., Kenan Ö., Alican Ö., Evren Ö., Fuat Y. ve Hasan Ali Y.’nin (30) karistigi tartisma biçakli kavgaya dönüstü. Davetlilerin korku ve panik içerisinde kaçmaya çalistigi kavga sirasinda Servet Dasdan gögsünden, Ugur D., Nusret D., Yavuz Ö., Cevat D. ve damat Alican Ö. ise vücutlarinin çesitli yerlerinden aldiklari biçak darbeleriyle yaralandi. Ihbar üzerine dügün salonuna çok sayida ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri dügün salonunda güvenligi saglarken, saglik ekipleri de yaralilara ilk müdahaleyi yapti. Durumu agir olan Servet Dasdan Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine kaldirilirken, diger 5 yarali çevre hastanelere sevk edildi. Servet Dasdan burada yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Diger yaralilarin tedavisinin sürdügü ve durumlarinin iyi oldugu bildirildi.

Savcinin incelemesinin ardindan Dasdan’in cesedi otopsi için Izmir Adli Tip Kurumuna kaldirildi.

Kamera kayitlari incelendi, gözaltina alinan 4 süpheli tutuklandi

Olayin ardindan H.A.Y.’yi gözaltina alan Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, dügün salonundaki kamera kayitlarini inceledi. Ekipler, incelemenin sonucunda kavgaya karistigi belirlenen F.Y., K.Ö. ve F.Y.’yi de gözaltina aldi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 4 süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA