Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Onunuz Degil Yüzünüz Gelse Türkiye'ye Zerre Toz Konduramazsiniz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Dün 10 tane büyükelçi bildiri yayimlamis. Onunuz degil yüzünüz gelse Türkiye’ye zerre toz konduramazsiniz. Dertleri, hazmedemedikleri su; ‘siz nasil olur da bizim dedigimizin disina çikarsiniz. Siz nasil bizim yapma dedigimizi yaparsiniz’ dert budur, tezgah budur“ dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Onunuz Degil Yüzünüz Gelse Türkiye'ye Zerre Toz Konduramazsiniz'
Içisleri Bakani Soylu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla 81 ilden Ankara’ya gelen muhtarlarla bulustu. Ankara Ticaret Odasi (ATO) Congresium Kongre Merkezi’nde düzenlenen bulusmaya Jandarma Genel Komutani Arif Çetin, Ankara Valisi Vasip Sahin, bakan yardimcilari ve kaymakamlar katildi.

Bakan Soylu, bulusmada yaptigi konusmada, Türk yargisina hiçbir dis gücün müdahale edemeyecegini, Türkiye’nin artik eski Türkiye olmadigini söyledi.



“Burasi bir çadir devleti degil, burasi 2000 yillik Türkiye Cumhuriyeti devletidir”

Dün, Osman Kavala hakkinda paylasim yapan büyükelçiler hakkinda konusan Bakan Soylu, “Dün aksam bir bildiri yayimlandi, malum bu aralar çok moda oldu bu. Cani sikilan bir bildiri yayimliyor. 10 tane büyükelçilik bir araya gelmis. Içerisinde Amerika’da var Almanya’da. Diyorlar ki ‘Ey Türk yargisi. Osman Kavala’yi serbest birak. Hem de derhal serbest birak talimatimizin disina da çikma. Osman Kavala için seferber olmus Bati’ya diyecegim sudur. Türk yargisi bitti demeden bitmez. Bunu da herkes böyle bilsin. Türkiye artik o disaridan parmak salladiginiz, parmak sallandigi zaman süklüm püklüm olan Türkiye degil. Iki satir açiklamayla istediginiz gibi yöneteceginiz ülke hiç degil. Hukukun üstünlügünden ve demokrasiden bahseden Bati, Türk yargisina talimat veremez, derhal birisini serbest birakin diyemez. Bunu kabul etmiyoruz. Burasi bir çadir devleti degil, burasi 2000 yillik Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Herkes aklini basina alsin, herkes haddini bilsin” diye konustu.



“Akli basinda hangi aktivist, bir ülkede darbe tezgahlar”

AB Güvenlik Çalismalari Enstitüsü’nün Türkiye hakkinda yayimladigi raporu degerlendiren Soylu, sunlari kaydetti:

“Oyunu tezgahi iyi görün. Daha yeni bu hafta merkezi Paris’te bulunan AB Güvenlik Çalismalari Enstitüsü, büyükelçilerin yaptigi gibi bir rapor hazirliyor. Avrupa güvenlik yilligi 2021’i yayinlamis. Orada da bizimle bütün dertlerini, neye kizip alindiklarini tek tek yazmislar. Madde madde yazmislar. Efendim neymis, Türkiye Libya ile münhasir ekonomik bölge anlasmasi imzalamis. Bunu yapamazmisiz. Baska? Türkiye, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Kibris Cumhurbaskani Ersin Tatar ile Maras’i yeniden açmis. Bunu yapamazmisiz. Baska? Türkiye Ayasofya’yi açmis. Açamazmisiz. Baska? PKK’nin yönettigi belediyelere kayyum atamisiz. Bunu yapamazmisiz. Tirnak içinde söylüyorum. ‘Güya onlar açisindan kusurlarimizi tek tek saymis’ Baska ne saymis? Sabahtan aksama kadar Türkiye’ye küfür eden, hakaret eden Can Dündar’a yaptigimiz yanlismis bunu saymis. Selahattin Demirtas saygin bir politikaciymis, 6-8 Ekim olaylarinin faili degilmis bunu saymis, Gezi olaylarini tertipleyen Osman Kavala’yi serbest birakacakmisiz, bunu saymis. DHKPC’li Ebru Timtik cezaevinde ölmüs, onu saymis. Bunlarin hepsine haksizlik etmisiz. Bunlara kullandiklari ifadeler de söyle, Osman Kavala’ya sivil toplum aktivisti, Demirtas’a saygin politikaci, Can Dündar’a gazeteci. Sanki biz hayatimizda gazeteci görmedik, aktivist görmedik, sanki biz hayatimizda politikaci görmedik. Akli basinda hangi politikaci siddet çagrisi yapar. Akli basinda hangi aktivist, bir ülkede darbe tezgahlar. Akli basinda hangi gazeteci, ülkesine ihanet eder, devletinin sirlarini ifsa eder, darbeci örgütlerin borazanligini yapar.”

“Onunuz degil yüzünüz gelse Türkiye’ye zerre toz konduramazsiniz”

Türkiye’ye karsi atilan adimlarin Türkiye’yi dizginleyemeyecegini söyleyen Soylu, “Dün 10 tane büyükelçi bildiri yayimlamis. Onunuz degil yüzünüz gelse Türkiye’ye zerre toz konduramazsiniz. Dertleri, hazmedemedikleri su; ‘siz nasil olur da bizim dedigimizin disina çikarsiniz. Siz nasil bizim yapma dedigimizi yaparsiniz’ dert budur, tezgah budur. Kimse kusura bakmasin biz özgür bir ülkeyiz. Özgürlügümüzü de kimseden hediye almadik. Sehit kanlariyla, alnimizin akiyla kazandik. Hala ülkemize müdahale etmek için mücadele ediyorlar” dedi.

Kaynak: İHA