Hasan Yildirim Açiklamasi 'Afrika'ya Ihracat Rekoru Kirdik'

Yilbor Boru Yönetim Kurulu üyesi Hasan Yildirim, Afrika pazarina büyük önem verdiklerini belirterek, "İçel’in Afrika ülkelerine ihracati 2021 yilinin ilk 6 ayinda bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 90 artti" dedi.

Hasan Yildirim Açiklamasi 'Afrika'ya Ihracat Rekoru Kirdik'
Yilbor Boru Yönetim Kurulu üyesi Hasan Yildirim, Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) tarafindan açiklanan verileri degerlendirdi. Yildirim, "Verilere bakildiginda İçel’in Afrika pazarinda ilk alti ayda bir önceki yilin ilk alti ayina göre rekor bir yükselis yaptigini görüyoruz. 2020 Yilinin ayni döneminde Afrika’ya 188 milyon 291 bin dolarlik ihracat gerçeklestirirken, bu yil yüzde 90’lik bir artis ile 356 milyon 898 bin dolarlik ihracat gerçeklestirdik. Avrupa’ya ise yüzde 46’lik bir artis ile 854 milyon 528 bin dolarlik bir ihracat gerçeklestirdik. En çok ihracat gerçeklestirdigimiz Asya pazarina 914 milyon 406 bin dolarlik ihracat gerçeklestirirken, bir önceki yila göre artis orani ise yüzde 3 oldu. Bu rakamlara bakildiginda İçel’in geçtigimiz yila göre en çok Afrika pazarinda büyüdügünü görebiliriz" diye konustu.

Yilbor Boru olarak Afrika pazarinda ciddi bir yer edindiklerinin altini çizen Hasan Yildirim, "Bizde sirket olarak bu pazara büyük önem veriyoruz. Ihracatimizi gelistirmek için sürekli temas halindeyiz. Ürün kalitemizi yükseltmek, yurtdisi pazarda kalici olmak için Ar-Ge ekibimiz sürekli çalisma halinde. Tüm kent olarak Afrika pazarini iyi degerlendirmeli, gerekirse Afrika ülkelerinde çesitli temaslarda bulunmaliyiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA