Gerze'ye 12,5 Milyon TL'lik Elektrik Yatirimi

YEDAS Sinop Bölge Müdürü Koray Keseroglu, Gerze ilçesine 12 buçuk milyon TL’lik yatirim yapacaklarini açikladi.

Gerze'ye 12,5 Milyon TL'lik Elektrik Yatirimi
Koray Keseroglu, Gerze ilçesindeki yatirimlari inceledi. Yer alti çalismalarini inceledikten sonra YEDAS tarafindan 2021 yilinda Gerze’ye 12 buçuk milyon TL’lik yatirimin yapilacagini kaydeden Keseroglu, bu yatirimin içinde köy ve mahalle sebekelerinin, enerji nakil hatlarinin ve ilave trafolarin yapilmasi ile yenilenmesinin yani sira Gerze ilçe merkezinde Küçük Sanayi Sitesi ile cezaevi mevkii arasindaki iletkenlerin yer altina alinmasi noktasinda çalismalarin sürdügünü kaydetti.

Keseroglu, Küçük Sanayi sitesi ile cezaevi mevkiinde çift tarafli yaklasik 4 buçuk km yapilacak olan yer alti dönüsüm projelerinin yani sira 2022 yilinda Tatlicak, Çaglayan, Sarimsak, Pirahmet, Yamacik ve Yenikent güzergahinda yaklasik 28 km olan enerji hatlarinin da tamamen yenilenecegi belirtildi. Keseroglu, “Pandemi süreciyle birlikte köylerdeki nüfusun yogunlasti. Bununla birlikte köylerde kullanilan elektrikli araç gereçlerin de sayisi oldukça artti. Bu sebeple de gerilim ve voltaj düsüklügü yasaniyor. Bu sikintilari yasayan köylerdeki iletkenler degistirilerek ek trafolar konulacak, bu sekilde de köylerde meydana gelen olasi enerji sikintilari giderilecek” diye konustu.

Keseroglu kirsalda en çok yasanan sikintilardan birinin de agaçlarin zaman zaman elektrik hatlarina degdigini, bunun da elektrik arizalarina sebebiyet verdigini, sorunun önüne geçebilmek adina agaç kesimleri yaptiklarini, ayni zamanda bakim çalismalarinin da devam ettigini kaydetti.

Kaynak: İHA