Elazig Yöresel Ürünlerine Izmir Fuarinda Büyük Ilgi

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan Izmir’de ‘Kiz Kardesim’ projesi kapsaminda düzenlenen yöresel ürünler fuarinda Elazig ürünlerine büyük ilgi gösterildi.

Elazig Yöresel Ürünlerine Izmir Fuarinda Büyük Ilgi
Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan ‘Kiz Kardesim’ projesi kapsaminda Izmir’de düzenlenen ve 10 ilin katilimiyla gerçeklestirilen fuar düzenlendi.

Fuarda Elazig Agin Kadinlari Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile S.S. Elazig MISAS Kadin Girisimci Üretimi ve Isletme Kooperatifi ürünleriyle büyük ilgi topladi. Fuara Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli ile Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece de katilim saglarken, çok sayida zincir market firmasi da fuara katilan kadin girisimcilerle görüsmeler gerçeklestirdi.

“Elazig adina yöresel ürünlerle ilgili önemli çalismalar yürütülüyor”

Elazig’in yöresel ürünlerinin ekonomik deger haline gelmesi için önemli girisimlerin basladigini aktaran Elazig TSO Yönetim Kurulu Baskani Asilhan Arslan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi, Coca-Cola Vakfi ve Habitat Dernegi ile birlikte uygulanan ‘Kiz Kardesim Projesi’nin pilot illerinden biri Elazig’dir. Odamiz tarafindan son üç yildan beri çok sayida egitimler ve basarili girisimcilerin desteklenmesi organizasyonlari yaptik. Bugüne kadar 93 girisimci kadin belgesini alarak Elazig bu alanda Türkiye’de ilk sirada yer aliyor. Oda olarak kurmus oldugumuz üç ayri kooperatif ve iki birlik ile kadinlarin, yöresel cografi isaretli ürünlerin ve kadin emeginin hak ettigi degeri bulmasina katki saglamak istiyoruz. Bir yandan Cografi Isaretli ürünlerimizin sayisinin artirilmasina yönelik girisimlerimiz devam ederken bir yandan da bu alandaki tüm üst düzey organizasyonlarda ilimizin temsiline gayret gösteriyoruz. Ankara yöresel ürünler fuari, Izmir Yöresel Ürünler Fuari ve Antalya YÖREX bunlarin basinda gelmektedir. Izmir’de ilimizi basari ile temsil eden, Elazig Agin Kadinlari Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile S.S. Elazig MISAS Kadin Girisimci Üretimi ve Isletme Kooperatifimizi yürekten kutluyorum. Ilimizin bir birinden degerli ve her biri ilimiz için çok önemli deger olabilecek ürünlerinin böylesine önemli organizasyonda yer almasini destekleyen MIS A.S. firmamizi ve kurumlarimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA