Eda Nur Kaplan'in Ölümüne Iliskin Iddianame Tamamlandi

Ankara’nin Çankaya ilçesinde, Eda Nur Kaplan’in ölümüne iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi ve iddianame tamamlandi.

Eda Nur Kaplan'in Ölümüne Iliskin Iddianame Tamamlandi
Sorusturma kapsamindaki Yusuf G. ve Mehmet A. hakkinda ‘nitelikli cinsel saldiri’ suçlarindan hazirlanan iddianamede, süphelilerin en az 18 yil cezalandirilmalari istendi.

Eda Nur Kaplan, cinsel saldiriya ugradigini polise bildirmis, saniklar hakkinda sikayetçi olmus ve bir hafta sonra intihar etmisti.

Yusuf G. ile internetten tanistigini belirlenen Kaplan, ablasiyla birlikte Yusuf’un oldugu eglence mekaninda olduklari, bir süre sonra da Mehmet A.’nin kendilerine dahil oldugu ifade edildi. Eglence mekanindan ayrilan Kaplan ve Mehmet A., kiraladiklari günü birlik eve gitti. Burada da Kaplan’a cinsel saldirida bulunuldugu hazirlanan iddianamede yer aldi. Sorusturmada ifadesi alinan Askin K. hakkinda ise takipsizlik karari verildi.

Eda Nur Kaplan’a ‘nitelikli cinsel saldiri’ iddiasiyla haklarinda en az 18 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilen süphelilere iliskin iddianamede, “Cinsel saldiri eyleminin Eda Nur Kaplan’in vücudu üzerinde islenirken, bu suçun islenmesi sirasinda ve bu suçun islendigi süreyle sinirli bir zaman dilimi içerisinde her iki süphelinin de eylemin esnasinda içinde bulundugu durumun sartlari ve aldigi alkolün etkisi ile direnemediginin, ancak süphelilerin gerçeklestirdikleri eylemler esnasinda rizasinin da bulunmadiginin kabulü gerektigi degerlendirilmistir. Bu itibarla her iki süphelinin de Eda Nur Kaplan’a karsi nitelikli cinsel saldiri suçunu isledikleri yönünde haklarinda kamu davasinin açilmasi için yeterli süphenin olustugu kanaatine varilmistir” denildi.
Kaynak: İHA