Eda Nur Kaplan'a 'Cinsel Saldiri' Sorusturmasi Tamamlandi

Iddianamede, intihar eden Eda Nur Kaplan'a 'nitelikli cinsel saldiri'da bulunduklari belirtilen iki kisinin en az 18 yil hapisle cezalandirilmasi istendi.

Baskentte intihar eden Eda Nur Kaplan'a, "nitelikli cinsel saldiri"da bulunduklari gerekçesiyle tutuklanan süpheliler Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardiçoglu hakkinda iddianame hazirlandi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca Ankara 12. Agir Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, olay tarihinde Eda Nur Kaplan'in, arkadaslik sitesinde tanistigi Yusuf Güzelyurt ile görüsmeye karar verdigi belirtildi.

Kaplan'in, 31 Temmuz'da ablasiyla Güzelyurt'un bulundugu eglence mekanina gittigi, ilerleyen saatlerde süpheli Mehmet Ardiçoglu'nun da gruba dahil oldugu kaydedilen iddianamede, Eda Nur Kaplan ile Yusuf Güzelyurt'un bir süre sonra eglence mekanindan ayrilarak, Ardiçoglu'nun sahibi oldugu otele gittikleri anlatildi.

Burada Güzelyurt'un, alkolün etkisiyle kendisinde olmayan Eda Nur Kaplan'a cinsel saldirida bulundugu, daha sonra ayni eylemi süpheli Ardiçoglu'nun da gerçeklestirdigi belirtilen iddianamede, su tespite yer verildi:

"Cinsel saldiri eylemi, Eda Nur Kaplan'in vücudu üzerinde islenmistir. Bu suçun islenmesi sirasinda ve bu suçun islendigi süreyle sinirli bir zaman dilimi içerisinde, Kaplan'in, içinde bulundugu durumun sartlari ve aldigi alkolün etkisi ile direnemediginin, süphelilerin gerçeklestirdikleri eylemler esnasinda rizasinin da bulunmadiginin kabulü gerektigi degerlendirilmistir. Bu itibarla her iki süphelinin de Eda Nur Kaplan'a karsi 'nitelikli cinsel saldiri' suçunu isledikleri yönünde haklarinda kamu davasinin açilmasi için yeterli süphenin olustugu kanaatine varilmistir."

Iddianamede, "nitelikli cinsel saldiri" suçunu gerçeklestirdigi belirtilen Güzelyurt ve Ardiçoglu'nun, Türk Ceza Kanununun 102/3-a maddesi uyarinca, en az 18 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Sorusturma asamasinda ifadesine basvurulduktan sonra serbest birakilan Askin Kaya hakkinda ise takipsizlik karari verildi.

Eda Nur Kaplan, süpheliler hakkinda polise sikayette bulunduktan bir hafta sonra, 7 Agustos 2021 tarihinde intihar ederek hayatini kaybetmisti.
Kaynak: AA