Çöp Konteynerine El Yapimi Patlayici Birakanlar Yakalandi

Konya’da çöp konteynerine el yapimi patlayici birakan 3 kisi Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekipleri tarafindan yakalandi. Süpheliler adliyeye sevk edilirken, dinamit orijinli küçük etkili patlayicinin dere ve göllerde balik avlamak için hazirlandigi anlasildi.

Çöp Konteynerine El Yapimi Patlayici Birakanlar Yakalandi
Olay, geçtigimiz Cuma günü saat 18.45 siralarinda merkez Karatay ilçesi Kalenderhane Mahallesi Bolay Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir kisi sokak üzerinde bulunan çöp konteynerinde geri dönüsüm atigi topladigi sirada patlama meydana geldi. Olayda çevredeki bir evin cami ve birkaç araç küçük çapli zarar gördü. Konteynerde bulunan ikinci patlayici ise olay yerinde çalisma yapan uzman ekiplerce imha edildi.

Patlayicinin dere ve göllerde balik avlamak için hazirlandigi ortaya çikti

Konya Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan kamera ve diger incelemelerde sahislarin olay yerine gelerek el yapimi patlayicilari çöp konteynerine biraktigi tespit edildi. Olayda kullanilan beyaz renkli aracin plaka tespiti için yaklasik ayni aracin benzeri olabilecek 75 araç üzerinde çalisma yapildi. Yapilan incelemede ve gözaltina alinan sahislarin alinan ifadesinde, balikçilik için kullanilan dinamit orjinli küçük etkili patlayicinin dere ve göllerde balik avlamak için hazirlandigi, sahislarin bu düzenegi daha önce trafik kazasinda hayatini kaybeden bir kisiden satin aldigi anlasildi.

Çok sayida suç kayitlari çikti

Yapilan çalismalar sonunda "Suç islemek amaciyla örgüt kurmak", "Tefecilik", "Yagma", "Kasten yaralama" ve daha birçok suçtan kayitlari bulunan E.E., S.P. ve E.E. yakalanarak gözaltina alindi. Sahislarin adreslerinde ve is yerlerinde yapilan aramalarda 1 adet ruhsatsiz av tüfegi, 1 adet balistik yelek ve dijital materyal ele geçirilerek el konuldu. Gözaltina alinan 3 sahis emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA