BEBKA Kirsal Kalkinmaya Yönelik Çalistaylar Düzenleyecek

Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, 25-27 Ekim'de bölge illerinde kirsal kalkinma çalistaylari düzenleyeceklerini belirtti.

Anadolu Ajansi Bursa Bölge Müdürü Erdinç Aksoy'u ziyaret eden Durak, burada yaptigi açiklamada, TR41 Bölgesi Bursa, Eskisehir ve Bilecik'te kirsal stratejileri belirlemek ve proje fikirleri gelistirmek üzere çalistaylar planladiklarini söyledi.

Durak, bu toplantilarda bölgede öne çikan alanlar, sektörler, ihtiyaçlarla ilgili de çalisma yapacaklarini ifade ederek, çalistaylara kooperatifler, belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluslari, kamu kurumlari, proje gelistirme fikirleri ve bölgedeki kirsal kalkinma hakkinda önerileri olan tüm kurumlari davet edeceklerini dile getirdi.

Çalistaylarda, bölgedeki ihtiyaçlari ve proje fikirlerini ele alacaklarini dile getiren Durak, sunlari kaydetti:

"Tarim ve Orman Il Müdürlükleri, Ticaret Il Müdürlükleri ile Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu gibi kurumlari da davet ettik. Bölgemizde kirsal kalkinma için neler yapilabilir, hangi alanlar gelistirilebilir, hangi projeler üzerine çalisilabilir gibi konulari çalistaylarda ele alacagiz. BEBKA olarak ilçe raporlarini güncelliyoruz, yeni dönem bölge plani çalismalari için hazirliklarimiz devam ediyor. Bu çalistaylarda paydaslarimizla bir araya gelip onlarin degerli fikirlerini alarak bunlari stratejilerimizde kullanmak istiyoruz. Çalistaylar kirsal kalkinma stratejilerimizi belirlemede bize yol haritasi olacak."

Durak, çalistaylarin, Bursa'daki BEBKA merkezinde 25 Ekim'de, Eskisehir Sanayi Odasi'nda 26 Ekim'de, Bilecik Seyh Edebali Üniversitesinde ise 27 Ekim'de gerçeklestirilecegini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Aksoy, Durak'a AA'nin hazirladigi "100 Yillik Türkiye" kitabini hediye etti.

Kaynak: AA