Batman Üniversitesi Teknokent'te Fiziki Gerçeklesme Yüzde 85'E Ulasti

Insasi süren Batman Üniversitesi Teknokent'te fiziki gerçeklesme yüzde 85'e ulasti.



Rektör Prof. Dr. Idris Demir, yaptigi açiklamada, Batman Üniversitesi Teknokent'in kendisini gelistirmek isteyen firmalara büyük olanaklar saglayacagini söyledi.

Teknokentte insa çalismalarinda sona yaklasilirken, firmalarin da basvuru sürecinin basladigini ifade eden Demir, projenin 2022 yilinin basinda insasi tamamlanarak, faaliyete baslanmasinin beklendigini aktardi.

Demir, basvurularin basladigina isaret ederek, "Hakem heyetinde iki farkli firmanin projeleri degerlendiriliyor. Bir firmanin degerlendirme süreci tamamlandi. Bir digerinin de önümüzdeki yakin bir zaman dilimi içerisinde tamamlanmasini hakemlerden gelecek raporlar çerçevesinde bekliyoruz." dedi.

Teknokentin tamamlanmasiyla bölgedeki bütün girisimcilere hitap edecegini dile getiren Demir, sunlari kaydetti:

"En yakin teknokent Diyarbakir'da. Batman Üniversitesi Teknokent girisimcilere islemlerini gelistirmeleri konusunda hangi teknolojilerin öncelenmesi gerektigi konusunda yol gösterecek. Batman'da enerji firmalari yogunlukta. Batman Üniversitesi Teknokent enerji firmalarinin yani sira egitim teknolojileri alaninda kendilerini gelistirmek isteyen firmalara da büyük olanaklar saglayacak. Sirketler disinda akademisyenler ve ögrenciler için de önemli imkanlar saglayacak. Batman Üniversitesi ögrencilerine staj imkanlarindan tutun da istihdam imkanlari saglanmasi açisindan da büyük önem tasiyor."

Kaynak: AA