Basiskele'de Ücretsiz Müzik Okullari Yeniden Basliyor

Basiskele Belediyesi, birbirinden farkli müzik branslarinda 7 yasindan 30 yas üstüne kadar tüm genç ve çocuklara hitap edecek ücretsiz müzik egitimlerine yeniden basliyor.

Basiskele'de Ücretsiz Müzik Okullari Yeniden Basliyor
Basiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü tarafindan ilk kez yaz aylarinda gerçeklestirilen ücretsiz müzik okullari kis aylarinda da devam edecek. Basiskele’de çocuk ve gençleri sanatsal ve kültürel aktivitelere yönlendirmek, müzik becerilerini gün yüzüne çikarmak için açilacak olan müzik okullarina basvurular basladi.



9 dalda müzik egitimi verilecek

Geçen yaz aylarinda ilk kez yapilan ve gençler tarafindan yogun talep ve begeni toplayan kurslar kis aylarinda da devam edecek. Altinkent Mahallesi 29 Ekim Caddesi üzerindeki Altinkent Gençlik Merkezi’nde verilecek olan müzik egitimlerinde gelecegin müzisyenlerine san egitimi, gitar, baglama, piyano, çocuk korosu, gençlik korosu, çok sesli koro, orkestra gibi çesitli müzik dallarinda egitimler verilecek. Basiskele’de ikamet eden müzik yetenegi olan çocuklarin ve gençlerin basvurabilecegi ücretsiz müzik okullarinda 6 ayri yas grubunda egitimler verilecek.

Müzik egitim gruplari ve dallari söyle:

"Piyano 9-14 yas, gitar 10-30 yas, baglama 10-30 yas, 30 yas üstü baglama, orkestra 14-30 yas, çocuk korosu 7-13 yas, çok sesli koro 14-30 yas, gençlik korosu 14- 30 yas, san egitimi 16-30 yas"

Son basvuru 25 Ekim

Basiskele Belediyesi’nin gençlere yönelik hazirlanan ve tasarlanan Genc-i Âlâ web sitesi https://genciala.basiskele.bel.tr ‘den basvurular online olarak alinacak. Ilk basvurularin 18 Ekim’den itibaren alindigi müzik okullarina son basvuru tarihi 25 Ekim Pazartesi günü olarak belirlendi. Koronavirüs tedbirleri dolayisiyla kontenjan sayisinin sinirli tutuldugu müzik okullarinda egitimler, basvurularin sona ermesi, plan ve programlarin hazirlanmasindan sonra baslayacak.
Kaynak: İHA