Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (1)

'Ön kapida Sayin Erdogan'in Cumhurbaskani adayligina destek imzasi verip, arka kapiyi dolaninca Sayin Abdullah Gül'ün Cumhurbaskanligi adayligi için kulis yapan siyaset kalpazanlari bizi anlayamaz, bizi tanimlayamaz, bizi kavrayamaz' 'Türkiye'de adaletli, bütünlük ve sadelik içeren, dolayli vergi yükünü hafifleten kapsamli bir vergi reformuna ihtiyaç oldugunu düsünüyoruz'.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Ön kapida Sayin Erdogan'in Cumhurbaskani adayligina destek imzasi verip, arka kapiyi dolaninca Sayin Abdullah Gül'ün Cumhurbaskanligi adayligi için kulis yapan siyaset kalpazanlari bizi anlayamaz, bizi tanimlayamaz, bizi kavrayamaz." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, vergi kanunlarina iliskin düzenlemenin, CHP, IYI Parti ve HDP'nin sorumsuz itirazlarina ve karsi duruslarina ragmen yasalastigini söyledi.

Bu kanunla magdurlarin sesine kulak verildigini belirten Bahçeli, vergi alaninda mükellefleri kollayan ve gözeten bir anlayisin öne çiktigina isaret etti.

Devlet Bahçeli, yasayla basit usulde vergilendirilenlerin elde ettikleri ticari kazançlarinin gelir vergisinden istisna tutuldugunu, 850 bine ulasan vergi mükelleflerinin taleplerinin karsilandigini ve 50 bin isletmeye vergi muafiyeti getirildigini anlatti.

Esnafa can suyu verildigini, çiftçilere yapilan destek ödemelerinden alinan vergilerin kaldirildigini dile getiren Bahçeli, "Türkiye'de adaletli, bütünlük ve sadelik içeren, dolayli vergi yükünü hafifleten kapsamli bir vergi reformuna ihtiyaç oldugunu düsünüyoruz. Adaletli bir vergi sistemi ayni zamanda demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin ayrilmaz bir parçasidir. Bildiginiz gibi, toplanan vergilerin yüzde 67'si dolayli, yüzde 33'ü de dolaysiz vergilerden tesekkül etmektedir. Iki vergi türü arasinda açilan makasi kapatmak lazimdir." diye konustu.

Vergi sisteminin verimliliginin ve etkinliginin, toplanan vergi gelirlerinin milli gelire oraniyla ölçüldügüne dikkati çeken Bahçeli, vergi yükü orani azalsa bile kayit disiliktaki artisin, hedeflenen vergi gelirlerine ulasmayi zorlastirdigini kaydetti.

- "Onlar harman yerinde fare deligi sayacak kadar pervasiz"

"Dar gelirli vatandaslarimizi, asgari ücretle geçinen milyonlarca kardesimizi, üreten, gelistiren ve istihdama destek veren insanlarimizi bogmayacak, bunaltmayacak adil bir vergi sisteminin varligi kaçinilmaz bir ihtiyaçtir" ifadesini kullanan Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Herkesin mali gücüne göre vergi ödedigi adaletli bir vergi sisteminin tesisi esas olmalidir. Vergiye iliskin düzenlemelerde, kamu finansmaniyla ilgili önceliklerin yaninda verginin üretim ve istihdam üzerindeki etkileri ile sosyal yönü birlikte degerlendirilmelidir. Vergi sistemi, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapisini dikkate alan dinamik bir yapiya kavusturulmalidir. Bu çerçevede yatirim yapan insanlarimiza, istihdam, üretim ve ihracat artisi saglayan mütesebbislerimize yönelik vergi indirim ve kolayliklarini içeren bir program uygulanmalidir. Gelir vergisinin kisiselligi ve mali güce göre vergilendirme ilkeleri dikkate alinarak, üniter vergilemeye agirlik verilmesi kanaatimizce en uygun yoldur.

Düsüncemiz odur ki vergi kanunlari; verginin konusu, matrahi ve vergi çesitleri itibariyla tümüyle gözden geçirilerek, uygulamada basitlik ve etkinlik vasat bulmus olacaktir. Millet ne diyorsa onu yapacagiz. Insanimiz neyi istiyorsa onu saglayacagiz. Çünkü biz Cumhur Ittifaki'yiz. CHP istismar eder, IP inkar eder, HDP ise mayasina ve mesrebine uygun sekilde ihanet üstüne ihanet eder. Ancak istismarcilara izin vermeyecegiz. Inkarcilara prim vermeyecegiz. Ihanetin de belini kiracagiz. Tarlada izi olmayanin harmanda yüzü olmaz. Fakat kizarmayan yüzü, yasarmayan gözü olan utanmazlar için bu söz elbette geçerli degildir. Onlar harman yerinde fare deligi sayacak kadar pervasizdir."

TBMM'de vatandaslarin refahini amaçlayan kanuni düzenlemelere dudak büken, sirt çeviren, sürekli kavga ve kriz çikarmakla mesgul siyasi partileri, milletin not ettigini vurgulayan Bahçeli, sandik er meydanina çiktiginda, bu partilerin dünyanin kaç bucak oldugunu görecegini dile getirdi.

- "Hesap vermemiz gerekiyorsa seve seve veririz"

MHP Genel Baskani Bahçeli, kendisine yönelik yapilan bir degerlendirmeye karsilik da su görüsleri paylasti:

"Selamsiz ve sevimsiz bir siyaset devsirmesi sahsima yönelik; 'Bahçeli krizlerin ortagidir' demis, halt etmis, küçük aklinin dibini sergilemis. Ortada bir kriz yoktur, velev ki olsa bile, bundan memnun olamayiz, eger gerekiyorsa Cumhur Ittifaki'nin bir ortagi olarak hesap vermemiz gerekiyorsa seve seve veririz. Ön kapida Sayin Erdogan'in Cumhurbaskani adayligina destek imzasi verip, arka kapiyi dolaninca Sayin Abdullah Gül'ün Cumhurbaskanligi adayligi için kulis yapan siyaset kalpazanlari bizi anlayamaz, bizi tanimlayamaz, bizi kavrayamaz. Biz krizlerin ortagi degiliz, insanimizin dert ortagiyiz, Cumhur Ittifaki'nin yilmaz ortagiyiz, milletimizin can beraberiyiz. Ama selamsiz sabahsiz siyaset düsüklerinin emin olunuz, hangi mahfillerin, hangi mihraklarin, hangi milliyetsizlerin ortagi oldugunu da gayet iyi biliriz.

Siyasetteki adini, sanini, unvanlarini ve müktesebatini borçlu oldugu partisine ve liderine vefasizlik yapan, biliniz ki her türlü kepazeligi, satisi ve dönüsü yapar, bugüne kadar da yapmistir. Alni lekeli, vicdani rehinli bir sahsin sözleri, degersiz olmakla birlikte ayaklarimizin altindadir. Varsin konussun siyasi fukara, konusmakla çene eskimez, dil esnemez. Onun ve bes yasindan beri ülkücü oldugunu ileri süren Serok Ahmet'in acilen akil ve ruh kontrolünden geçmeleri, durum vahimse uzun bir süre yatili olarak tutulmalari, siyaset ve toplum huzuru adina tavsiyemdir, temennimdir."

(Sürecek)
Kaynak: AA