'Anadolu Parsi' Olmayi Hedefleyen Dagci 39'Uncu Tirmanisini Esence Zirvesine Yapti

Profesyonel dagci Erdek Cennet, projesi kapsaminda 81 ilin en yüksek zirvelerine tek basina tirmanis yaparak 'Anadolu Parsi' unvani almak istiyor.

Türkiye'deki 81 ilin en yüksek zirvesine tek basina tirmanip "Anadolu Parsi" unvani almak için yola çikan Balikesirli profesyonel dagci Erdek Cennet, 39'uncu tirmanisini Erzincan'in en yüksek dagi olan Esence'ye gerçeklestirdi.

Proje kapsaminda Üzümlü ilçesine gelen Erdek Cennet, 3 bin 549 metre yüksekligindeki Esence Dagi eteklerinde bulunan Çamlik kamp alanindan tirmanisina basladi.

Cennet, tek basina yaptigi yürüyüsün ardindan kentin en yüksek noktasi olan dagin zirvesine tirmandi.

Bu tirmanisla projesi kapsaminda 39. tirmanisini yapan Cennet, AA muhabirine, 81 ildeki 81 zirveye solo tirmanis yapmak için yola çiktigini anlatarak, bunu gerçeklestirmek için tirmanisa devam ettigini söyledi.

Cennet, "Projem 81 il 81 zirve solo tirmanis Anadolu Parsi unvani projesidir. Bu proje, 81 ilimizdeki o ilin en yüksek daginin zirvesine solo tirmanisi yapilip Anadolu Parsi unvani verilmesi yönünde projedir. Bugün Erzincan Esence Dagi zirve tirmanisini gerçeklestirdim. Bu zirve benim için çok önemli ve anlamli. Bu tirmanista arka arkaya 3 günde 3 ildeki üçüncü zirveye tirmandim. Önceki gün Gaziantep'te Sof Dagi tirmanisini, dün de Diyarbakir Makam Dagi’nda zirve tirmanisini basariyla gerçeklestirdim. Bugün de Esence Dagi zirve tirmanisini basariyla gerçeklestirdim.” dedi.

Esence Dagi'nin kendisi için sürpriz dag oldugunu ifade eden Cennet su ifadeleri kullandi:

“Görüntüsü ve dogasi çok muhtesem. Tirmanisa basladigim zaman bulutlar dans ederek adeta benimle yürüyerek zirveye kadar bana eslik etti. Bulutlarin dansi muhtesemdi. O bulutlari nefes diye içime çektim, bu çok önemliydi ardindan kar yagdi. Bu mevsimde o birikmis kari alip onun tadina baktim. Muhtesem ötesi bir duygu. Zirvede Yedigöller'i gördüm. Zirve ve Yedigöller tarafi bulutlu degildi, hava açikti ve oranin muhtesem bir manzarasi var. Hayran kaldim.”
Kaynak: AA