AFAD Gönüllüleri Listesine Altinküre Okullari'da Eklendi

Sakarya Altinküre Okullari yönetim kurulu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) Sakarya Il Müdürü ile bir araya geldi. Birliktelik sonrasinda ise okul yönetimi, AFAD Gönüllüleri listesine adini yazdirdi.

AFAD Gönüllüleri Listesine Altinküre Okullari'da Eklendi
Afet riskini azaltma günü kapsaminda Altinküre Okullari Kurumsal Iletisim Koordinatörü Emine Kaynakça, Ilkokul ve Ortaokul Müdürü Serkan Sahin ile Fen ve Anadolu Lisesi Müdür yardimcisi Cüneyt Cingöz, AFAD Sakarya Il Müdürü Hüseyin Kaskas’i bir araya gelerek AFAD Il Müdürlügünün çalismalari hakkinda bilgi aldi. Birliktelik sonrasinda ise okul yönetimi AFAD Gönüllüleri listesine adini yazdirdi.

Yaptiklari çalismalar ve AFAD Gönüllülük projesi hakkinda bilgi veren AFAD Il Müdürü Hüseyin Kaskas, “AFAD Gönüllülük projesi ile afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kisilerin sürece dahil edilmesi amaciyla; görev alanlarinin belirlenmesi, egitimlerle kapasitelerinin arttirilmasi ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarinin takip edilmesi hedeflenmektedir. AFAD Gönüllüleri afet öncesinde, afet esnasinda ve afet sonrasinda ihtiyaç duyulan alanlarda (saglik, beslenme, psikososyal destek, barinma, arama kurtarma) yetistirilerek afetin her evresinde etkin sekilde çalismasi saglanacak ve böylece toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir” dedi.

Kaynak: İHA